2024-08-10 166 views
收到有個音樂盛會自助晚餐傳單,有買二送一,再加人就會有7折。 傳單上寫:品嚐一系列瑯滿目的自助餐美饌,包括滋味和風刺身、燒澳洲肉眼扒、幻彩片皮鴨、精緻甜品及Haagen-Dazs雪糕等。朋友生日諗住食個自助餐,就揀呢間。Whatsapp 訂位要先付全數先留位,都無所謂。食飯當晚去到,見到都幾多檯,仲有 live band setting,通道很窄。 我地張檯就係隔離房,其實環境仲寬敞,我哋係滿意的。齊人坐低就話上左個刺生盤先。之後就有一個煙霧瀰漫既刺生盤出現。 4人份,種類都算多,琳琳種種有7,8樣,還算新鮮。 但只得一盤,出去亦無得再拎。之後出去攞野食,但發現所謂自助餐的食物真的嚇了一跳。 冷盤:(罐頭)生果蝦沙律,酸蓮藕,手撕雞肉,菜,海蜇,兩碟 cold cut 凍腸。 連沙律醬也沒有。熱盤: 兩款湯及麵包,燒牛肉,預先包好既片皮鴨,西蘭花炒蝦球,苦瓜鴨殼,紅酒和牛面頰,滷水雞翼,咕嚕肉,蕃茄魚柳,櫻花蝦炒飯。甜品: 3款蛋糕,切到麻雀大小;豆腐花;Haagen-Dazs雪糕; 西瓜及哈密瓜片。仲有自助飲品,係罐裝汽水。咖啡熱茶都是自己去整。以上就是所有食物,收正價$588真的不

之後出去攞野食,但發現所謂自助餐的食物真的嚇了一跳。

仲有自助飲品,係罐裝汽水。咖啡熱茶都是自己去整。

以上就是所有食物,收正價$588真的不值。

雖然所謂自助餐不如想像,但員工服務很殷勤,食物也refill 得很快,live band 表演也不錯。

但真心不明白為何要攪一個這種食物質素既所謂自助餐呢?

2024-08-09