2019-09-06
天氣踏入秋涼 又係食雞煲打邊爐嘅最佳時候 我哋一行四人叫咗個滋補響螺花膠雞煲(半隻)$208奶黃色嘅湯底 未飲已經feel到嗰種濃沃嘅感覺 女生們都喜歡養顏 有花膠有響螺 就最適合不過急不及待 先品嚐湯底 窩中有大量花膠及螺片 相當足料 難怪啖湯咁鮮甜 飲完個嘴唇仲會張住 好重膠質入面嘅雞絕對唔係冰鮮貨色 雞嘅脂肪好少 肉質又厚又滑 好有雞味飲完湯 食完雞之後 就可以麻煩店員加湯打邊爐 火鍋配料選擇夠多 一般嘅豬牛羊/丸類/滑類/海鮮/蔬菜 都有提供 而且價錢合理 碟碟分量都好多有各種調味料 可以隨個人口味 調配自己喜歡的味道 調味架乾淨又整潔特級雪花牛肋片$198好重牛味 非常推介這款牛肋片 旁邊位置有少少根 所以食落非常有趙口 肉質嫩滑唔嚡口 油脂分佈又細又平均羊肉片$88食羊就係要食嗰種騷味 呢個羊肉片確確實實有嗰種羊騷味 厚薄砌得剛剛好 口感和味道都不錯蟹子墨魚滑 墨魚滑非常鮮味 加咗蟹籽 食落口感更為豐富 而且彈牙非常蓮藕片$38咬開有一絲絲嘅蓮藕絲 灼一灼就可以食 清脆嘅索索聲 感覺清新 是我每次打邊爐都必點的食物平日都坐無虛席 所以記得訂位 朋友確實冇介紹錯 呢度嘅冷氣夠
特級雪花牛肋片$198
羊肉片$88
蓮藕片$38
平日都坐無虛席 所以記得訂位 朋友確實冇介紹錯 呢度嘅冷氣夠唔會食到成身汗 而且抽風系統做得好 食完唔會成身臭崩崩
呢度嘅雞煲真係非常出色 有七種雞煲選擇咁多 梗有一款啱你口味 今次試咗滋補螺片花膠雞鍋 完全冇失望 非常推介