2015-10-04 17527 views
之前搞聚會要搵自助餐資料, 但係最終又搞唔成所以搞到好想食自助餐!!朋友知道後好好即刻約我去食用openrice優惠劵食第二時段8點半到11點重點食咗先既當然係生蠔同龍蝦啦(亦係第一時間有人排隊=P)生蠔有鮮味, 又唔係話好重海水/金屬味, 所以大部份人都食得(係頭一轉排大約8分鐘到, 之後每次都係等兩三個人就攞到, 同埋到最後都仲有貨淨仲有得即開即攞)龍蝦出貨度快可以話係即蒸即燒即食, 所以鮮味十足, 肉亦都彈牙(不過有限數所以唔好等最後先攞)羊肉係即切但可能唔熱所以味道一般即叫即做芝士海鮮扁意粉。熱辣辣好好食(係個汁水o左少少)造型可愛酥皮撻後面o舊鵝肝細細o舊, 所以唔會好膩因為今年係帝京酒店20週年, 所以每人有一杯香檳一齊慶祝同分一個大生日蛋榚。個餡係雜果蛋榚, 但出面o既藍色忌廉色素都唔少, 所以食完記得抺嘴推薦炸薯仔!!其實如果一o黎就攞佢o黎食應該好好食!!o係煎鵝肝隔離可以一次過攞埋!因為我遲咗攞所以唔熱唔係最好食壽司刺身都係即做貨色, 起麻唔係有o的放題咁有雪味囉傳說中o既movenpick雪榚!!食世仔第一次食, 仲要係o係臨尾頂到個胃上頸o既情況下都覺得好有牛奶
之前搞聚會要搵自助餐資料, 但係最終又搞唔成

所以搞到好想食自助餐!!

朋友知道後好好即刻約我去食

用openrice優惠劵食第二時段8點半到11點

重點食咗先既當然係生蠔同龍蝦啦(亦係第一時間有人排隊=P)
紐西蘭生蠔
龍蝦
羊肉係即切但可能唔熱所以味道一般
芝士海鮮扁意粉
即叫即做芝士海鮮扁意粉。熱辣辣好好食(係個汁水o左少少)
造型可愛酥皮撻
後面o舊鵝肝細細o舊, 所以唔會好膩
生日蛋榚
炸薯仔
因為我遲咗攞所以唔熱唔係最好食
刺身
壽司刺身都係即做貨色, 起麻唔係有o的放題咁有雪味囉
movenpick雪榚
傳說中o既movenpick雪榚!!食世仔第一次食, 仲要係o係臨尾頂到個胃上頸o既情況下都覺得好有牛奶味同好軟滑好好食!!講開都好想再食! 可惜食一球已經宣布投降...再食要扣喉喇...

後記: 其實我食今次都唔係其他食評講咁要樣樣都排/排好耐(好似蟹腳都唔使排), 但真係會有o的大媽類人士食buffet, 不過無發生不愉快事件, 整體o黎講算唔錯o既一餐

2015-09-18
$448 (Dinner)
Celebration
Birthday