2022-10-30
依家餐廳係喺大廈嘅最頂層🏢,而且有180度大玻璃,可以飽覽油麻地,旺角嘅景色🏙。室內亦佈置得好有情調🌹,用咗玫瑰黎砌心形❤️。好適合過時過節黎慶祝!🎉羅勒,燕麥餐包 🍞餐包好似新鮮出爐㗎,熱辣辣,表面脆,入面好軟熟,濕潤。食完都仲想添多個。😋😋是日精選餐湯 + 精選甜口 $39🥣🍨番茄濃湯 🍅蕃茄湯一食落口就已經食得出係用新鮮蕃茄打成,入口好順滑。酸酸甜甜嘅蕃茄味好開胃,即刻令到我食慾大增。😚芒果慕絲 🥭甜品好應節,上面用咗一個用白朱古力整成嘅南瓜黎裝飾🎃。慕絲係三重芒果🤤,最面有芒果醬,中間係芒果慕絲,最底係芒果肉。慕絲唔會好甜,香濃芒果味,而且口感好滑。讚!🤟🏻👍🏻香煎是日餐魚伴香草忌廉汁 $188🐟是日餐魚係盲曹魚,魚皮煎到脆卜卜,魚皮底下仲有一層骨膠元🤭,食落有少少漿住過口嘅感覺。香草忌廉汁淡淡地,唔會太heavy。加埋盲曹魚一齊食口感更加滑。😁伴菜就用咗蒜頭來炒西式嘅綠色同黃色翠肉瓜同埋豆。🥒薯仔就焗到熟透,食落口感好綿。表面撒上鹽同紅椒粉調味,好香口。🥔🧂
羅勒,燕麥餐包 🍞
是日精選餐湯 + 精選甜口 $39🥣🍨
番茄濃湯 🍅
芒果慕絲 🥭
香煎是日餐魚伴香草忌廉汁 $188🐟
伴菜就用咗蒜頭來炒西式嘅綠色同黃色翠肉瓜同埋豆。🥒