尖沙咀搵食我們來到了重慶大廈地庫,以前是運動用品店,現在暫時只有食店幾間,但lunch都座無虛席,很多人懂得在這搵食呢!生熟牛肉湯河$66來到時生牛肉有一定的生度,薄片,熟牛就比較厚身,兩款都嫩滑有牛香,湯粉幼身,不會索湯太快,湯滿有牛骨味又不會太鹹。順化蕃茄蟹肉扎肉湯檬$67這是我的最愛,先試蕃茄湯,酸酸甜甜很開胃,蟹肉意想不到又幾多,有鮮味,感覺料幾多不會吃得沉悶,到最後我喝光了湯。越式炸蝦餅$29新鮮炸起,外層脆卜卜,口感有彈性,蝦味不錯。冰鎮凍奶茶$10沒有冰的凍奶茶,由頭到尾都很濃郁,茶奶平衡。熱情果梳打$12有不少有籽的熱情果醬,加入梳打,夏天好refreshing,仲好大杯抵飲。

生熟牛肉湯河$66

順化蕃茄蟹肉扎肉湯檬$67

越式炸蝦餅$29
新鮮炸起,外層脆卜卜,口感有彈性,蝦味不錯。

冰鎮凍奶茶$10
沒有冰的凍奶茶,由頭到尾都很濃郁,茶奶平衡。

熱情果梳打$12