2022-07-03 167 views
得閒行下坪洲,見啲人話呢間蝦多士出名,雖然見其他人post出嚟個樣唔多似以前見過個啲,不過都去試吓,總之好食就得。主角出場,原來係將蝦蓉沙律放係二塊麵包中間,然後兩面沾麵包鏮炸。呢個食法我未試過,食落有啲洒家似海鮮沙律卷。食落有啲失望,無香蝦味不特止,仲有少少亨腥味,估計打蝦蓉時無先將蝦肉整乾身,經過一日時間就出事。而且同我認知既蝦多士差甚遠,所以有啲失望。朋友叫個吉列豬扒配咖喱飯,又係正正常常一般野,不過價錢就唔值。另外叫咗個豬扒三文治,好在豬扒夠大,而且有啲配料係中間,好過其他一般茶仔嘅做法,呢度加返少少分啦如果呢間野係以呢個蝦多士做招牌,我就未必山長水遠過嚟食,建議佢整返隻蝦係面做下裝飾,如果唔係你話海鮮沙律三文治都有人信。