2013-12-10 121 views
今日去IKEA買野,所以黎左Mega Box。一直好想試Ramen Champion,但係佐敦太唔方便,咁岩見到呢到有,即刻要去試試。係好有日式風味既範圍,入場會俾張卡黎,買拉麵就用呢張卡,食完走之前就拿張卡去俾錢,都幾方便。每一間都好落力叫賣自己有咩特色,行左一個圈先好決定到食邊間。落完單就會俾隻UFO既物體你,可以拎野食UFO就會閃燈,咁就坐到遠都唔怕聽唔到叫號碼啦。我就試左呢間雙份豚肉拉麵因為我好想食肉既關係,見到雙份就即刻叫呢個。因為其他拉麵只係得2、3塊叉燒。真係有唔少豚肉,食極都食唔完,肉夠嫩滑。隻蛋我隻覺得太生,完全唔拎唔起食,只可以係攪爛佢送麵。麵條我覺得太硬,不過都好味過連鎖拉麵店果啲。濃底我略嫌淡左少少,可以濃味啲會更好。環境頗有日本風味,不錯的嘗試。
今日去IKEA買野,所以黎左Mega Box。
我就試左呢間
雙份豚肉拉麵
雙份豚肉拉麵
環境頗有日本風味,不錯的嘗試。

2013-11-23