2024-02-23
今日1家去Artemis行街,見到一間裝修好靚的蛋糕店Deesses Bakery,之前食過佢哋王牌之一的牛角包,試完就念念不忘🥰佢哋店舖嘅裝修色調以紫色為主,鋪內一個位置,有代表浪漫嘅鹿同月亮擺設做裝飾,加上一片紫色嘅花海,呢度除咗有美味嘅蛋糕甜品之外,仲係打卡影靚相嘅好地方。Mina姐見到佢最鐘意嘅啤啤熊蛋糕,即刻話要買🥰Deesses Bakery的立體熊仔蛋糕🎂,全人手製作,一共有七款顏色,我今次揀咗最特別,啟德分店限定的💜🐻 Purple bear,非常漂亮的紫紅色,顏值高又好味嘅蛋糕,價錢仲要非常之親民,$268/1個就已經可以買到,性格比非常高🥰我哋即刻帶左返屋企💜🐻💜🐻~ Purple bear~🐻💜🌟Blackberry Chocolate 靚到唔捨得食的,立體BearBear熊🐻做型,已經征服晒人心💜,Mina姐就係其一🫢蛋糕裏面一樣有驚喜,酸甜黑莓忌廉加果粒,中間配上法式燉蛋、 海綿蛋糕、 雜莓果粒餡,整體嘅味道酸酸甜甜,清新而不膩,展現出多重口感。
💜🐻~ Purple bear~🐻💜
🌟Blackberry Chocolate