2017-06-26 380 views
係東大街都知食粥係無得揀既,今日經過有間新開既粥舖,天氣咁熱本來都唔係幾想試,但係見賣相幾好,店員又熱情就買個外賣試下啦! 買左個鮑魚雞粥同泡菜牛柳粥,老闆強烈推薦我試個煎餃同煎蝦餅,話即叫即煎,蝦餅又有啲墨魚滑同粟米咁樣,就同屋企人買多兩個小食,等左差唔多十分鐘先搞掂,原來啲粥係生滾粥,都值得既。 (有隻鲍魚喔)重點黎啦!🍴 我就食鮑魚雞粥,個粥食落口好濃既菇味,基本上成個粥底都係,十分喜歡!如果唔鐘意菇味可能就要試其他粥,入面仲有幾舊冬菇同兩三舊雞肉,都算幾足料!🐓🐓 屋企人就食泡菜牛柳粥,貪得意試下因為係辣粥黎,試左幾啖有驚喜!有啲泡菜碎係入面,真係好辣好惹味,估唔到辣味既粥又幾夾,但真係好辣,而且屋企人話有好多舊牛,啲牛柳粒都係辣味架🐃 啲小食都真係幾唔錯,拎到翻屋企啲餃仲係脆既,加埋啲黑醋做調味,外脆内軟大大隻。個蝦餅有好多粟米粒又好甜😍都食到啲蝦肉係入面,雖然唔係舊舊有,都ok啦,果然無介紹錯😂 小總結: 其實佢地堂食得一張枱,賣既粥款式都偏少,得個10款粥,但都係比較新潮,雖然份量唔係好多但食落好足料,食完唔會好頸渴,小食仲有啲特別啲既蓮藕餅芋頭餅,最緊要係價錢公道! 下

Oppa泡妞、鮑您滿足、黃金鮮蝦餅、煎豬肉韭菜餃

(有隻鲍魚喔)

重點黎啦!🍴

香煎韭菜豬肉餃

黃金鮮蝦餅

小總結: 其實佢地堂食得一張枱,賣既粥款式都偏少,得個10款粥,但都係比較新潮,雖然份量唔係好多但食落好足料,食完唔會好頸渴,小食仲有啲特別啲既蓮藕餅芋頭餅,最緊要係價錢公道! 下次會再去試埋其他粥,提提你地有得打電話去叫定先,咁就唔洗好似我咁熱住等幾個字🤦🏼‍♀
2017-06-26
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$34 (Dinner)
Oppa泡妞、鮑您滿足、黃金鮮蝦餅、煎豬肉韭菜餃
香煎韭菜豬肉餃
黃金鮮蝦餅
  • Oppa泡妞、香煎韭菜餃