2022-10-01 31 views
👦🏻同👧🏻講最近顯徑開左好多小店,👧🏻好有興趣,👦🏻就決定帶👧🏻去「Four x Four」,食下西餐Chill下👍。🌟粟米餐湯🌽每一個set都會有一個餐湯,我地嘅是日餐湯就係粟米忌廉湯。廚師將粟米打蓉再混入忌廉,食落口感比較濃稠,顏色偏黃色,入口有唔少粟米渣+肉,完全感受到陣陣粟米香🌽。🌟沙律🥗沙律包括煙三文魚,沙律菜,車厘茄🍅,仲有少少蜜柑,係個幾開胃嘅餐前小食😙。🌟煙三文魚藏紅花忌廉扁意粉🍝👦🏻作為一個意粉愛好者,呢度既扁意粉整得非常有嚼勁,係Al Dente口感,而意粉亦非常掛汁。至於藏紅花,對於👦🏻👧🏻嚟講就唔覺得有咩特別味道,最多只係識形容有少少甜味,從醬汁顏色方面能夠分辦。🌟青醬意大利飯配天婦羅軟殼蟹🦀首先一定要講下個軟殼蟹,唔係原隻軟殼蟹而係幾隻粗壯蟹腳。炸得脆口,份量都算合理。至於青醬就完全感受到羅勒和橄欖油既香味,松子仁味道唔算太明顯。意大利飯飯粒煮得剛剛好,係正宗半生熟米。🌟血橙蘆薈乳酸梳打👦🏻想要一杯酸酸地既野飲,就決定嗌「血橙蘆薈乳酸梳打」,飲落口粒粒蘆薈,淡淡血橙既香味,乳酸清爽酸甜,幫助到飯後消化。🌟熱朱古力👧🏻唔太想飲凍飲🥤,所以就叫咗杯熱朱古力🍫,今次

🌟粟米餐湯🌽

🌟沙律🥗

🌟煙三文魚藏紅花忌廉扁意粉🍝

🌟青醬意大利飯配天婦羅軟殼蟹🦀

🌟血橙蘆薈乳酸梳打

🌟熱朱古力
👧🏻唔太想飲凍飲🥤,所以就叫咗杯熱朱古力🍫,今次仲加錢轉用燕麥奶。熱飲份量比出面Cafe大杯少少🤏,朱古力味都幾濃郁。