2019-10-29 152 views
上星期有朋友選址左嘉里酒店為結婚場地嗰日我哋落嚟平台影相嘅時候俾我哋見到有依間餐廳所以今日襯起黃埔做嘢,就叫埋同事一齊過嚟食。貪佢晏晝價錢唔算貴之餘,我地都選左Business Lunch $300🍴餐廳可以睇到海景🌊如果同另一半嚟,應該會更加浪漫🌹原來依間餐廳主打食Dry-aged🐂-🥘Sweet Pumpkin Cream Soup南瓜湯帶點奶香,配了肉桂就更別有一番風味,好Creamy。-🥙 Green Salad with Orange新鮮嘅沙律菜配上水果,令胃口大開。-🥩Dry-aged Sirloin Steak 150G主菜Dry-aged牛扒來了,風乾的程序會讓牛肉的嫩度及肉汁得以大大提升。肉味會更加濃郁餐廳會配以醬汁,另外仲會配上三款鹽(喜馬拉雅鹽、岩鹽、紫菜鹽)齒頰留香。-🍝Daily Pasta (Tomato Pasta)新鮮蕃茄濃稠度足夠,而且掛汁能力高。-🍨Dessert (Chocolate mousse cake 🍰)Mousse做得好幼滑,而且甜度適中,底層朱古力內有堅果增加口感。

上星期有朋友選址左嘉里酒店為結婚場地
嗰日我哋落嚟平台影相嘅時候俾我哋見到有依間餐廳
所以今日襯起黃埔做嘢,就叫埋同事一齊過嚟食。

如果同另一半嚟,應該會更加浪漫🌹

原來依間餐廳主打食Dry-aged🐂
🥘Sweet Pumpkin Cream Soup
南瓜湯帶點奶香,配了肉桂就更別有一番風味,好Creamy。

🥙 Green Salad with Orange
新鮮嘅沙律菜配上水果,令胃口大開。

🥩Dry-aged Sirloin Steak 150G

🍝Daily Pasta (Tomato Pasta)
新鮮蕃茄濃稠度足夠,而且掛汁能力高。