已經好耐無去Simplylife,對佢地嘅龍蝦濃湯同麵包念念不忘。我哋一行二人,為左唔洗等位,決定提早食飯,6:10PM 就到步,唔洗5分鐘,就有位坐。坐底之後發現以前個餐牌轉咗,得番一個要加$30轉餐嘅Set Menu ,再睇真d,以前嘅龍蝦濃湯、南瓜湯....... 統統無曬,如果想飲湯,加$30轉餐,就會有一款蜆肉忌廉湯!無其他湯選擇!如果唔想飲湯,可以跟沙律,但沙律嘅賣相好差,份量亦好少,所以我哋都要湯,唔要沙律。再望吓個餐飲,跟餐會有嘢飲,不過只兩個選擇,就係汽水 同 自家製嘅凍菊花茶,無跟正常嘅熱飲,要叫熱飲,就要散叫!講番個餐,我哋兩個人食,諗住叫兩個餐share,一個要水牛芝士什蕃茄沙律,另一個要香煎鱸魚茴香有機糙米飯。點完菜之後,如常地上每人一份麵包,記憶中,以前的麵包會暖暖哋,不過今次個包好凍,亦無以前咁香軟。之後上嘅蜆肉忌廉湯,味道啖而無味,湯內有幾粒蜆肉,整體感覺唔太好。至於兩個主菜,水牛芝士什蕃茄沙律的份量多,蕃茄算新鮮,芝士份量亦夠,算是不過不失。而另一個香煎鱸魚茴香有機糙米飯,份量細細份,男士會不夠吃,而整個飯以南瓜汁打底,鱸魚味道偏鹹,一撞之下,鹹上加鹹

再睇真d,以前嘅龍蝦濃湯、南瓜湯....... 統統無曬,

再望吓個餐飲,跟餐會有嘢飲,不過只兩個選擇,
就係汽水 同 自家製嘅凍菊花茶,
無跟正常嘅熱飲,要叫熱飲,就要散叫!

講番個餐,我哋兩個人食,
諗住叫兩個餐share,
一個要
水牛芝士什蕃茄沙律,
另一個要
香煎鱸魚茴香有機糙米飯。

點完菜之後,如常地上每人一份麵包,
麵包唔難食,但絕對唔叫得上好食!非常失望!
之後上嘅
蜆肉忌廉湯,味道啖而無味,湯內有幾粒蜆肉,整體感覺唔太好。
蜆肉忌廉湯,淡而無味,愈飲愈無奈!
水牛芝士什蕃茄沙律,味道不過不失。
而另一個香煎鱸魚茴香有機糙米飯,份量細細份,男士會不夠吃,
而整個飯以南瓜汁打底,鱸魚味道偏鹹,一撞之下,鹹上加鹹,唯一可取的,是米飯的口感不錯。
鱸魚味道偏鹹,較適合喜歡濃味食物的人。
最後上嘅一杯凍菊花茶,走冰之後,溫度較岩飲。
味道方便,有d似紙包菊花茶的少甜板。

特別一提,佢哋依家上菜勁快,一次過迫你九秒九食完就走,
離開之時,見門口真係有一條人龍,
不過如果依個質素繼續落去,好快會此情不再啦!
至少,我已經唔想再去了!
2011-10-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
水牛芝士什蕃茄沙律,味道不過不失。
  • 水牛芝士什蕃茄沙律