2018-01-08 76 views
喺度食飯絕對唔係食飯咁簡單,而係個文化體驗!喺呢到你見唔到中國人,咁你就知道你黎岩咗地方!其實餐牌真係有好多好多選擇,但我真係唔識揀,所以只可以揀個全餐。 呢個餐好得意,週邊有好多個圓形嘅圈圈,有好多唔同既醬, 中間有飯,仲有幾個餅。 D醬有啲係咖哩,有啲係乳酪,有啲係酸牛奶,有啲係菜既mixture,有啲係菜湯,真係咩都有。我點食?我先每樣試一啖,再試下將喜歡既醬放係飯上面食。其實個感覺都幾有趣。我最愛既就係呢個好漲既包包同埋呢個麥味好重既薄餅。個漲漲既包包唔會感覺太油,甜甜地好香。個薄餅包醬就更香口。食緊既期闃見到旁邊有個非港人既食法係倒D醬入飯到,再用手撈勻醬同埋飯,然後用手直接食飯。真係好大既文化衝擊。食完個個唔係好夠飽,我地2個又叫左個米餅& donut. 本身以為會好似饅頭咁,但原來個texture濕過饅頭。都幾搞笑。好多想像既食物&味道同食落去有好大差别,所以覺得個感覺好似keep住嚐新咁!so funny! 最後想試下個甜品。不過個人覺得真係好甜。um...可以自己試下!