2019-09-30 16 views
小妹非常愛吃麻辣燙,因為可以隨心選擇自己鍾意食嘅食物,炮製成一碗最適合自己口味嘅麵食!呢日就試左呢間位於銅鑼灣嘅麻辣燙專門店。食材選擇都幾多元化,湯底就有四款,分別係招牌、麻辣拌(無湯)、泰式冬陰功同番茄。招牌可以揀辣或者唔辣,更可以選擇唔同辣度。我自己就揀左招牌湯底,其實食落有啲似擔擔麵嘅湯底,配料方面我揀左秘製豬腩、萵筍同金菇,豬腩肉好入味,甜甜地,有啲似食緊日式叉燒,好味!萵筍同金菇爽甜美味,吸收曬啲湯汁,好好味!我仲試左辣椒油,好香口,又唔會好辣。飲品方面我就order左酸梅汁,酸酸地解辣一流。鍾意食麻辣燙嘅朋友一定要試下呢間餐廳喔!

飲品方面我就order左酸梅汁,酸酸地解辣一流。

鍾意食麻辣燙嘅朋友一定要試下呢間餐廳喔!

2019-09-22
Type of Meal