2018-05-28 69 views
話說星期日心癢癢想去食辣野,順便去行吓西環嗰邊探下親戚。見到呢間餐廳門外嘅設計。令我想起以前打機嘅其中一隻遊戲,所以我就走左入去食啦。香鍋加配菜:今次我地叫鮮蝦、雞軟骨、萵筍、豆皮同寬粉。雞軟骨食落好爽水口,一個有食軟骨嘅啪啪聲。廚師已經幫D蝦去左蝦殻:食落去好有蝦味。萵荀好爽口,顏色又夠翠綠。豆皮係我第一次食,食落去個陣好辣:完全索哂花辣嘅辣味。呢個香鍋最好有碗白飯就好啦...雲耳酸辣木耳:食落去好爽口、味道有醋嘅酸味,辣度對我而言,辣得唔搶個個酸味。餐具餐具都幾乾淨,最特別就係隻碗,不規則嘅設計。門口門口裝飾掛咗大紅燈籠,仲有屋簷嘅設計:好有中國嘅色彩。裝修餐廳入邊嘅設計頗為極度中式。有中國嘅功夫熊貓做屏風:亦有馬賽克設計嘅六角形屏風:屏風用綠色做主色,感覺極為創新。餐牌餐牌有兩面,有一張A3 size咁大。有清楚寫明面款菜式有辣有唔辣:有清楚寫明價錢。亦都有清楚分類小食、香鍋等等嘅食物。
香鍋加配菜:今次我地叫鮮蝦、雞軟骨、萵筍、豆皮同寬粉。

雲耳
酸辣木耳:

餐具
餐具都幾乾淨,最特別就係隻碗,不規則嘅設計。

門口
門口裝飾掛咗大紅燈籠,仲有屋簷嘅設計:好有中國嘅色彩。

裝修

餐牌