2011-08-08 339 views
星期六不想呆在家中,突然想食個肥死人早餐,駕車去了鹿頸一趟。有兩間茶記,我選了比較多客人的一間,但都是只有3-4枱客。可能因為是户外,夏天沒有那麼多客?Menu選擇不多,但我都在西多士、茄蛋治同 full breakfast之間掙扎,最後選了 full breakfast + 凍鴛鴦(加$2)。可以加$5配蒸餾咖啡,但天時暑熱真的只想要冰凍飲品,所以沒有試。Full breakfast份量多但冇特別。凍鴛鴦咖啡同茶嘅平衡唔錯,冇特別叫少甜,但甜度恰到好處,只是略為不夠滑同茶味嘅餘韻不足。地點比較偏僻,如果你為食物,建議你去西貢。到這裡是食人煙少及休閒態度,食物不會難食已經足夠。

肥早餐
Full breakfast
份量多但冇特別。

凍鴛鴦

2011-08-06
$37 (Breakfast)