今日親子朋友長週要返工約咗佢食晏,佢介紹我來呢座大廈的頂樓呢間來自澳洲的高級西餐廳,我在附近上烹飪班放咗學已經1:30,所以1:45才開餐。我們點了:1. 法式洋蔥湯 : 朋友話好好味2. 12安士西蘭澳洲牛扒 : 朋友有話一向食開肉眼, 覺得肉眼會好食啲,因為西冷扒太硬,雖然餐廳做得到medium rare。侍應提供四本芥辣俾我們揀,非常之專業。朋友漏了這個菜式沒有影相3. 黑松露免翁牛柳雜菜沙律:有品質很高的黑松露醬加埋少少蘑菇及肉質嫩滑有豐富肉汁的免翁牛柳,生菜車厘茄及火箭菜等很新鮮脆口,橄欖油質素高,份量夠大,正!4. 熱咖啡,每人一杯:質素很高,最厲害的是跟住的那塊很細小的朱古力曲奇,我一向不喜歡甜品,更不喜歡曲奇,但是這件朱古力曲奇實在太好味了。埋左單之後,我返轉頭問侍應生有沒有得散買,佢哋話冇,問佢哋是否可以散叫,佢哋都話冇,要一杯熱咖啡會有一件,如果極力要求,最多只會給客人三件。還有,最值得讚賞的是那個很大的餐包,軟硬度適中,有質感唔會一陣風,味道很好,朋友說次次的餐包都不一樣的,還有一舊香草牛油跟住。由於是頂樓,可以睇盡美麗的海景及山景,三年的風景都看到,加埋啲音樂,

1. 法式洋蔥湯 : 朋友話好好味

由於是頂樓,可以睇盡美麗的海景及山景,三年的風景都看到,加埋啲音樂,我以為自己身在美國的紐約市中心一個頂樓的高級餐廳,厲害!

埋單$860。

原來餐牌上面還有不是牛扒的選擇,而且都幾多吓,我很喜歡這兒!值得極力推介!
今日的餐包
法式洋蔥湯
免翁牛肉沙律
熱咖啡(超美味的朱古力曲奇餅)
2017-03-11
$430 (Lunch)
今日的餐包
法式洋蔥湯
免翁牛肉沙律
熱咖啡(超美味的朱古力曲奇餅)
  • 熱咖啡