2013-07-06
同朋友都係甜品愛好者,諗起風月堂D甜品又靚又多選擇,就決定入去食我個人好鐘二食拿破崙蛋糕,所以就點左客Strawberry Napoleon...呢碟草莓拿破崙6.5/10分)好失望!千其唔好叫!!首先講下D士多啤梨->真係好一般,D士多啤梨一D都唔甜,仲有少少酸><另外,酥皮雖然係脆(好似食緊餅乾-0-"),但就一D都唔酥,又唔鬆化T.T 而且佢每一層嘅酥皮都好薄,完全冇口感可言...佢仲有配埋雲呢拿雪糕,你可以揀其他味^^雪糕係OK嘅(雲呢拿呢隻食落似係Dryers牌),不過雪糕放上枱之前已經溶左:'(不過佢都有可取之處,勝在夠靚,同埋D酥皮好香,有香濃嘅牛油味呢個Strawberry Napoleon都要~$50,收呢個價,做D咁嘅質數嘅甜品,我就唔OK:S下次再來風月堂食甜品,都係叫番窩夫!因為風月堂D窩夫最好,外脆內軟,非常好味!!推介!!!
呢碟草莓拿破崙6.5/10分)好失望!千其唔好叫!!
佢仲有配埋雲呢拿雪糕,你可以揀其他味[有朱古力丶綠茶丶芒果...都有好多隻味揀]^^雪糕係OK嘅(雲呢拿呢隻食落似係Dryers牌),不過雪糕放上枱之前已經溶左[嫌佢溶得太快:/]:'(