2017-05-16 1852 views
男友話要食火鍋,觀塘好似突然開了好多任食,我想試試新的,但男友堅持去番食開嘅"囍",這些就是男人跟女人嘅分別吧!男人食開一間,就喜歡懶懶的不變地食同一間都唔厭嘅><$248套餐,限時90分鐘包括野菌蒜片牛柳粒、手切J 級大雪肥牛、嚴選牛小排、美國黑豚肉、海產盛盤、美國黑豚肉、黃金雞、特選牛脷。湯底我都有話事權嘅,就係念念不忘木瓜椰子雞湯底! 👍湯底用印度黃皮椰子,椰子味濃香,一開蓋已經聞到椰子的香味。今次的木瓜香沒有以前的突出,只有少少吊到味,但農場雞仲係又滑又嫩,呈金黃色!我喜歡吃得健康,湯底所有食材睇到材料,不是色素,食得放心!手切J 級雪花牛👍好抵吃! 雪花紋細緻,分佈平衡。牛肉的肉色呈粉紅、賣相新鮮。還附上冰底,排得像一朵花,出面食應該一盤都要200元吧,這兒竟然任食。入口的油花味不嚴重、反而牛味濃郁卻充滿肉汁。問問侍應是什麼牛肉,原來是美國牛來的。有和牛的雪花紋和軟淋,又有牛的濃味!特選牛脷煙煙韌韌有嚼勁,顏色跟普通牛肉差不多,但口感完全不同。美國黑豚肉在火鍋來說,切得比較厚身,又很大塊。本身味道不強,吸收了湯底,還是很好吃。啤酒汽水種類很多。細細盒的飲品,我

$248套餐,限時90分鐘

手切J 級雪花牛👍

啤酒汽水種類很多。細細盒的飲品,我最愛就是飲柑桔飲品。男友經常話我做咩拎咁多...放心,我飲得哂

出面有很多蔬菜任吃,今次還有很多紫色的蔬菜,例如紫薯、紫椰菜等,唔止靚靚,唔同顏色嘅蔬菜仲好有益,覺得今餐雖然係打邊爐,但味道滿足之餘又好健康!

這兒燈光明亮,是做街坊生意。但百多元可無限任添雞件,仲有咁多種類的蔬菜,幫男友慳下銀包又食得好!
2017-04-25
$248 (Dinner)