台灣仲未正式開關,但係真係好掛住台灣嘢食,今日嚟到呢間最近炮台山好Hit嘅台灣嘢食,六合小巷!喺門面已經俾佢好多嘅燈籠吸引住,好似去咗台灣九份咁樣。入到去餐廳都佈置咗好多燈籠,仲有六合夜市嘅牌,好似真係去咗台灣夜市咁樣😍精裝牛三寶麵 粗麵牛三寶,其實係半筋半肉,再加牛肚。店員將濃濃嘅牛肉湯倒落去,激起咗好重芫茜味🥶 我真係頂唔緊,但係男朋友好鍾意🫠 牛肚非常彈牙,牛筋亦都好淋夠入味。粗麵係類似刀削麵咁樣,好煙韌!鹽酥豬扒飯加滷肉鹽酥雞粒就食得多,鹽酥豬扒真係好正好酥脆,啖啖都係肉。再加埋滷肉,極之邪惡😍😍 如果滷肉可以多啲就更好😍珍珠奶茶正常珍珠奶茶,叫咗少甜真係有少甜👍🏻台灣蚵仔煎呢個蚵仔煎唔係好正宗,冇台灣嗰啲滑潺潺嘅漿🤣有啲似港式蠔餅,蚵仔好鮮,唔腥!oreo麻糬最後點少得甜品作結,極度拉絲嘅麻糬😍😍 整體唔會過甜,正👍🏻

精裝牛三寶麵 粗麵

鹽酥豬扒飯加滷肉

珍珠奶茶
正常珍珠奶茶,叫咗少甜真係有少甜👍🏻

台灣蚵仔煎

oreo麻糬