2022-08-13
太耐無搭過飛機想尋求去旅行感覺🧳,尖沙咀呢間以飛行主題嘅餐廳就幫到你啦✨餐廳主打多款西餐,晏晝仲有Tea Set🥞晚市Set Dinner最平 $178就有交易,包埋餐湯主菜同甜品。當中三大特色打卡位飛機艙/航廈指示牌/時區鐘🛫一定令你有重拾興奮坐飛機嘅感覺🤣‼️最有趣就喺幾張卡位特設嘅「飛機窗戶」,拉開遮光版可以見到機翼、雲境、富士山等等🗻,每隔幾分鐘就會自動轉場景,每次搭飛機打卡必做🤣建議都係訂位講定留位先!Set Dinner會包埋是日餐湯+餐包+生果,單單擺盤已經有置身於食緊飛機餐感覺😂今次餐湯就喺羅宋湯酸酸地都幾開胃~🔸慢煮乳豬配薯角 $358用上慢煮方式烹調,外皮酥香夠脆有少少肥膏🐷充滿肉香又夠嫩滑,超級建議沾埋配有嘅薄荷醬汁,中和油膩感一流味道好夾啊~🔸美國牛排配大蝦及帶子 $378牛排叫咗medium火候控制得唔錯,切開仲粉嫩🥩肉質相當柔軟肉味夠濃!大蝦雖然唔算好大隻但亦都夠彈牙,帶子亦夠大粒煮得啱啱好。側邊仲有啲小配菜,甜椒、蕃茄仔、翠玉瓜、蘆筍同薯條!食完主菜最後仲有大大件芝士蛋糕做結尾🍰,跟餐亦配有咖啡/茶同果汁選擇🍊~
🔸慢煮乳豬配薯角 $358
🔸美國牛排配大蝦及帶子 $378
牛排叫咗medium火候控制得唔錯,切開仲粉嫩🥩肉質相當柔軟肉味夠濃! 大蝦雖然唔算好大隻但亦都夠彈牙,帶子亦夠大粒煮得啱啱好。側邊仲有啲小配菜,甜椒、蕃茄仔、翠玉瓜、蘆筍同薯條!