2021-12-06
有時想喺市區Chill下遠離塵囂,但係又唔想去啲好多人嘅Cafe?今次我地就推介喺西營盤要正街嘅隱蔽西餐廳Flying Pig Social Club & Deli🐷 🌟Roast Steak Sandwich 呢個三文治嘅配料有烤肉眼扒、生菜、蕃茄同洋蔥醬。而麵包可以揀法棍🥖/ Sourdough, 今次我地就揀左Sourdough!麵包焗到好脆口,焦糖化的洋蔥,加上海量嘅牛肉🥩。就算牛肉口感未至於平日食肉眼咁腍身,但真係好滿足!🌟Royal Egg Benedict (Smoked Salmon & Spinach) Egg Benedict幾足料!煙三文魚同菠菜本身就好夾,Poached Egg如果可以流心多少少就好啦!Hollandaise Sauce 充滿檸檬🍋牛油香味😈 醬汁亦落得非常慷慨(肥死啦😰) Side Dish仲有薯仔粒🥔,你話仲係唔係肥死!🌟KFC Burger一睇見KFC就知係炸雞啦🍗呢個Burger除咗有炸雞,仲有夾住沙律醬、自家KFC醬、泡菜同Smoked Chadder Cheese 🧀 如果就咁食芝士炸雞Burger可能會覺得幾漏,不過有酸酸辣辣嘅Ki
🌟Roast Steak Sandwich
🌟KFC Burger
一睇見KFC就知係炸雞啦🍗呢個Burger除咗有炸雞,仲有夾住沙律醬、自家KFC醬、泡菜同Smoked Chadder Cheese 🧀 如果就咁食芝士炸雞Burger可能會覺得幾漏,不過有酸酸辣辣嘅Kimchi即刻平衡返😮💨 Overall係極好味🤭