2022-08-24
今次點都要返家鄉走轉日本,開業兩個月嘅Milligram Coffee,行入去就好似去咗日本嘅京都,如果唔係聽到周圍嘅人用廣東話喺度傾偈,坐坐下真係感覺自己喺京都一樣😅好喜歡中央嘅一棵樹,加上燈光照射嘅陰影,即刻加咗幾分好悠閒嘅感覺🥰Toast $75- 厚身sourdough配上滑蛋牛油果,牛油果新鮮,而蛋就真係炒得好香滑Bento Box $158佢最吸睛梗係用一個日式食物盒放呢個原本嘅all day breakfast 啦!而佢係Toast嘅加強版,多咗兩條煙肉一條香腸同埋一個大芝士蘑菇,芝士蘑菇焗得好Juice,煙肉乾身脆口,香腸亦煎得外脆內軟Warabi Mochi $55- 本身好鍾意食蕨餅,佢呢度嘅蕨餅比較爽身,如果可以煙韌啲就好啦!不過味道就好嘅White 40- 佢用Colombia同Ethiopia嘅混合豆,豆本身比較fruity,加奶之後仍然可以飲到豆嘅香氣Espresso Tonic $65- 呢杯就比較普通,不過都係叫嚟消暑啫總括嚟講,冇得返鄉下過嚟坐吓都係可以止吓渴嘅😂 而且呢度打卡比日本方便,不過佢嘅食物同飲品選擇就比較少,而且價位比較
Toast $75
Bento Box $158
Warabi Mochi $55
White 40
Espresso Tonic $65
- 呢杯就比較普通,不過都係叫嚟消暑啫