2018-01-10
原本個FD介紹過來,諗住200頭任食有乳鴿有海鮮拼盤好抵食,仲要830後入座有優惠,FIT到漏啦一上去坐低叫完湯底,即刻寫齊野比紙,先來個乳鴿,雖然薄身,但係岩岩整起都幾好味,海鮮拼盤,扇貝,蝦,鮑魚,生蠔,躉件食得出幾新鮮,但係不滿肉蟹變左普通花蟹,無膏亦無肉問完個呀姐就話肉蟹賣哂,食完呢D就諗住來正餐任食果PART,結果等來又等去,第一張紙淨係來左幾舊牛柏葉,生根,籮白,粟米,冬瓜,鮮牛肉,望一望個場,7成人坐唔足,仲要有D我一坐低已經係起身埋單,都仲未計部份人食蒸鍋,部份小菜,諗住佢汁漏,唔緊要,我即刻補多張,來既又係重覆上面果堆野同埋多左少量既菜,頂,我都係想食野姐,兩舊水我唔期望D乜野,甚至開頭海鮮乳鴿都已經超班但係你都來D野食呀,天氣咁冷打邊爐都係想烚下烚下,捉住個靚仔幫我睇睇單,入到廚房出返來話寫過張再幫我追廚房,我好記得9點15分,炸魚皮,餃類正常打邊爐必有既野,基本上一律賣哂,有既基本上都已經汁哂出來,之後果一粒鐘我就重覆牛柏葉,生根,籮白,粟米,冬瓜,鮮牛肉,生菜,西生菜,金姑,生根呢堆野無限咁LOOP,2舊水,我就係咁樣LOOP呢堆野LOOP到10點幾走人 本身係
一上去坐低叫完湯底,即刻寫齊野比紙,
先來個乳鴿,雖然薄身,但係岩岩整起都幾好味,
海鮮拼盤,扇貝,蝦,鮑魚,生蠔,躉件食得出幾新鮮,
但係不滿肉蟹變左普通花蟹,無膏亦無肉
問完個呀姐就話肉蟹賣哂,
食完呢D就諗住來正餐任食果PART,結果等來又等去,
望一望個場,7成人坐唔足,仲要有D我一坐低已經係起身埋單,
都仲未計部份人食蒸鍋,部份小菜,
諗住佢汁漏,唔緊要,我即刻補多張,
來既又係重覆上面果堆野同埋多左少量既菜,
頂,我都係想食野姐,兩舊水我唔期望D乜野,
甚至開頭海鮮乳鴿都已經超班
但係你都來D野食呀,天氣咁冷打邊爐都係想烚下烚下,
捉住個靚仔幫我睇睇單,入到廚房出返來話寫過張再幫我追廚房,
有既基本上都已經汁哂出來,
2舊水,我就係咁樣LOOP呢堆野LOOP到10點幾走人
本身係度齋睇唔出POST,我都忍唔住上來寫呢篇野
P.S. 打邊爐好少食丸食腸食餐肉, 果D係仲有貨的