2022-07-28 32 views
之前見過好多朋友食麻辣風雲,已經bookmark 左好耐想試,特別係佢個酸菜魚。今日終於輪到我了。主菜黎之前。叫了兩個小食手拍青瓜青瓜爽口,加上陳醋,一向係開胃之選。先食個涼盤,酸日炎炎正好。雞絲粉皮麻醬加上粉皮向來都覺得十分好食,粉皮又吸曬d麻醬,加上爽口既青瓜絲。酸菜魚主角酸菜魚,幾乎每一台都係必吃。酸菜魚無論係酸度,麻度及辣度都可以自己揀。由於我都真係怕辣,所以今日就叫左個小麻小酸小辣。魚好足料,魚皮都係滑的,加上都幾鮮味。酸菜份量都幾好,佢調味不是死辣,而係有種越食越想食,會上癮既感覺。加上不少寬粉,吸曬辣味。炸鰻頭平身以為平平無奇。但發現好多人都有叫。再睇睇上菜方式勁靚。有請諸葛先生帶著饅頭出場。四川擔擔麵四川必食既麵食。一樣可以揀麻度辣度。十分好吃。麻醬辣味岩岩好,加上肉碎味,真係好好味既四川麵食。兩杯飲品鮮檸梳打龍鳳檸樂兩杯都係解辣解渴之選。特別係個梳打夏日炎炎一度飲,一度食酸菜魚,實在係正。其實佢每一份食物都好大份。份量都真係好夠。
之前見過好多朋友食麻辣風雲,

主菜黎之前。叫了兩個小食

雞絲粉皮
麻醬加上粉皮向來都覺得十分好食,
粉皮又吸曬d麻醬,加上爽口既青瓜絲。

酸菜魚
主角酸菜魚,幾乎每一台都係必吃。
加上不少寬粉,吸曬辣味。

炸鰻頭
平身以為平平無奇。但發現好多人都有叫。
再睇睇上菜方式勁靚。有請諸葛先生帶著饅頭出場。

四川擔擔麵
四川必食既麵食。
一樣可以揀麻度辣度。

兩杯飲品
鮮檸梳打
龍鳳檸樂

兩杯都係解辣解渴之選。特別係個梳打
夏日炎炎一度飲,一度食酸菜魚,實在係正。
其實佢每一份食物都好大份。份量都真係好夠。