2019-12-02
1917 views
今次係小弟第二次寫食評,首先恭喜此店有幸成為我筆下食評既食店。此評論冇粗口,感覺用粗口都喺度讚緊佢先講重點字眼:我黎食90分鐘放題唔係等足90分鐘等食炸雞負分態度洗錢買氣受精華:我畀咗咁好耐性等你出野(等足差唔多成粒鐘),你就當我透明當我白痴仔咁。好有禮貌微笑住咁講一講話會唔會睇漏咗我張單,佢哋就話炸雞要炸好耐。。。(隔離枱仲遲過我哋點菜但係黎齊曬啲餸,當然包括炸雞)。。。之後又一分鐘都唔使就一次過呢三份炸雞(18件)。又話要炸好耐,咁我之前等緊啲咩。有心玩嘢。。。嗰個人送炸雞上嚟,態度極差,塊面黑曬,好似話你要食就食飽佢,食死你咁我本人實話實說,今日係2019年12月2號。之後有變好定係變壞都與我無關。正文開始:小弟係blog post果D地方見到人有推介就黎食下,依家食完感覺係。。洗錢買難受,價錢我一D唔介意,但佢哋嘅服務質素,上菜安排真係好唔掂。唔好以為黃店就會比多D耐性去等你既菜。(我都係因為黃店先去試下)此店任食係等食,係度我十分over100%強調,係等食。小弟入咗嚟就立即點菜點咗(3炸雞2沙律2杯嘢飲1年糕)。嘢飲五分鐘就嚟,沙律等15分鐘之後再一份年糕。再等20分鐘先至
先講重點字眼:
我黎食90分鐘放題唔係等足90分鐘
等食炸雞
負分態度
洗錢買氣受
精華:
正文開始:
此店任食係等食,係度我十分over100%強調,係等食。
小弟入咗嚟就立即點菜點咗(3炸雞2沙律2杯嘢飲1年糕)。
嘢飲五分鐘就嚟,沙律等15分鐘之後再一份年糕。再等20分鐘先至黎一份炸雞(三分鐘食曬)。
嘢飲都飲曬,之後再點多份炸雞再試下個泡菜煎餅再叫2杯嘢飲
(講真等左35分鐘先得嗰咁多之前點果兩份炸雞都未嚟,勁肚餓)
過咗20分鐘你得嗰兩杯嘢飲同泡菜煎餅,隔離枱啲人啲炸雞都返齊曬但係我哋仲早過佢點。
好有禮貌笑住咁講一講話會唔會睇漏咗我張單,你哋就話炸雞要等陣。之後一分鐘都唔使就一次過呢三份炸雞。咁我之前等緊啲咩。
嗰個人送炸雞上嚟,態度極差,塊面黑曬,好似話你要食就食飽佢食死你咁
炸雞口感係唔錯,味道一般。
但最唔掂係醬汁,真心講係唔食得,劣食。
唯一好食係蜜糖牛油炸雞。傳統甜辣同香濃芝士係垃圾。
柚子蜜糖汁當係喺百佳買柚子蜜糖醬(沖水嚟飲嗰隻)
泡菜煎餅過鹹,口感差
年糕一般
沙律係只食生菜+醬汁,唔好期待咁高
柚子蜜梳打,都係百佳買嘅柚子蜜沖水飲嗰隻
紅醋就係去百佳買天地一號
整體而言,免費請我食都唔想去食。
諗起火都嚟