今日和太太往峇峇娘惹食Lunch, 我們點了兩客午餐星洲魚丸拼魚角湯河粉, 蝦球滲滲喇沙, 參巴通菜、香茅雞翼、熱薏米水和熱美祿。星洲魚丸拼魚角湯河粉魚丸食落彈牙惹味, 魚角食落爽口, 湯底味道清甜, 配菜牙菜, 炸乾蔥、蔥花提昇湯底美味口感,河粉食落爽口, 整碗星洲魚丸拼魚角湯河粉份量十足, 口感豐富;蝦球滲滲喇沙賣相吸引, 蝦球食落彈牙, 味道鮮甜, 湯底辣度適中, 食落惹味, 豆卜吸收湯底精華, 食落美味;雞蛋食落香滑;牙菜和炸乾蔥能提昇喇沙的口感, 滲滲喇沙食落爽口, 個人認為如油面份量多一點就更佳, 整碗蝦球滲滲喇沙食落惹味, 口感豐富;午餐可以用$12加配一款小食, 我們加了參巴通菜和香茅雞翼, 參巴通菜通菜食落爽口, 參巴醬食落惹味;香茅雞翼食落香脆, 雞翼肉質鮮嫩, 香茅美味;最後午餐可以免費送一杯熱飲,美祿味道香濃甜度適中。餐廳座位舒適, 午餐足料美味, 價錢合理, 我和太太食了一頓高質馬來西亞午餐。
參巴通菜,香茅雞翼和熱美祿
參巴通菜
星洲魚丸拼魚角湯河粉
2019-03-30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)