唔知大家有冇掛住🇹🇭泰國夜市呢?🤨我有🥺所以食住煎餅回憶下先💭雖然店舖🥡主打多種唔同配搭既香蕉朱古力煎餅🍌🍫(💁🏻‍♀️蜂蜜芥末🐝 • 蜜糖🍯 • 𝐍𝐮𝐭𝐞𝐥𝐥𝐚🌰 • 花生醬🥜…)但係煎餅仲有好多其他特別既口味😌(💁🏻‍♀️芝士紫薯🧀🍠 • 芝士肉鬆🧀🐷 • 芝士火腿菠蘿🧀🐷🍍)鹹鹹甜甜都有🤤 而我就梗係揀👇🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 芝士榴槤煎餅($45)皮薄🤏🏻餡靚😍外脆內軟💫表面唧左煉奶🤍,會有少少甜甜地,𥚃面滿滿既絲絲榴槤肉😳,仲有芝士🧀榴槤味好重,勁濃郁🤤煎餅皮做得好薄🤏🏻,煎到到脆卜卜💥但係又唔會好油😎最好就係已經🔪切開晒細細件,有成𝟏𝟔件🤭一啖一件,方便食😌又方便𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞🤗.▪ 芒椰奶西($28) 🥭🥥🧉💛🤍黃黃💛🤍白白💛🤍外表又幾靚喎。勁香椰奶味🧉,再加上鮮芒果🥭打成既冰 / 汁唔係🙅🏻‍♀️假芒果汁,🙅🏻‍♀️冇香精味,又唔會過甜💃🏻底有仲勁多西米⚪️西米真心讚💕粒粒分明🤩🙅🏻‍♀️冇煮到淋晒,🙅🏻‍♀️冇痴埋一𝐏𝐚𝐭野❣️.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺即叫即整👨🏻‍🍳,新

唔知大家有冇掛住🇹🇭泰國夜市呢?🤨
我有🥺所以食住煎餅回憶下先💭
雖然店舖🥡主打多種唔同配搭既香蕉朱古力煎餅🍌🍫
但係煎餅仲有好多其他特別既口味😌

鹹鹹甜甜都有🤤 而我就梗係揀👇🏻
芝士榴槤煎餅($45)  & 芒椰奶西($28) 🥭🥥🧉

▪ 芝士榴槤煎餅($45)
皮薄🤏🏻餡靚😍外脆內軟💫
表面唧左煉奶🤍,會有少少甜甜地,
𥚃面滿滿既絲絲榴槤肉😳,仲有芝士🧀
榴槤味好重,勁濃郁🤤
煎餅皮做得好薄🤏🏻,煎到到脆卜卜💥
但係又唔會好油😎
最好就係已經🔪切開晒細細件,有成𝟏𝟔件🤭
一啖一件,方便食😌又方便𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞🤗

▪ 芒椰奶西($28) 🥭🥥🧉
💛🤍黃黃💛🤍白白💛🤍外表又幾靚喎。
勁香椰奶味🧉,再加上鮮芒果🥭打成既冰 / 汁
唔係🙅🏻‍♀️假芒果汁,🙅🏻‍♀️冇香精味,又唔會過甜💃🏻
底有仲勁多西米⚪️
西米真心讚💕粒粒分明🤩
🙅🏻‍♀️冇煮到淋晒,🙅🏻‍♀️冇痴埋一𝐏𝐚𝐭野❣️
芒椰奶西($28) 🥭🥥🧉

🔺即叫即整👨🏻‍🍳,新鮮熱辣辣🔥
🔺最好梗係趁熱食😎 但係如果需要加熱可以用氣炸鍋💥
🔺如果套餐岩口味,價錢仲抵 ($48 - $53)👏🏻