2018-02-22 240 views
今日同男朋友係荃灣廣場睇完戲就係附近食埋晚飯先返屋企。係門口見到個menu幾吸引就試試啦。我地叫左有Happy Hour Discount買一送一既Plam Speciale Belge然後就有暖暖地既麵包送上,我地仲叫左個炸洋蔥圈配松露蛋黃醬黎送酒。個炸洋蔥就咁食都幾鹹,但配埋啤酒就岩岩好!前菜叫左個三文魚Caeser Salad黎Share同埋兩個蕃茄湯,送麵包好好味,男朋友差啲想飲埋我個碗!沙律既三文魚都算多,每啖都有大大粒三文魚,抵!主菜我叫左慢煮BB羊架,好嫩好重肉味但又唔羶,比我想像中仲要好味。男朋友就叫左紅蝦蒜蓉意粉,兩隻蝦好巨型,仲有好多膏添,但個意粉就有少少乾,唔似Carbonara咁會有sauce,所以佢自己清晒,哈哈。清好枱之後侍應哥哥比左兩個氫氣波波我地,教我地係上面咬一啖吸入面既氫氣就可以變聲,好搞笑。雖然個波食得但我都痴到一手都係,好彩佢地有比濕紙巾我同埋有地方洗手。最後就係我最期待既Earl Grey Panna Cotta啦,同我預期一樣好好味,好滑好濃,加左蜜糖Dressing都唔會太甜,一百分啊!下次一定會再黎~
沙律既三文魚都算多,每啖都有大大粒三文魚,抵!