2021-07-11 101 views
平時經過見到呢間野,望落去就唔多人食,不過今次想食火車頭河粉,所以入去試下。行入去係無職員會理你,自己搵個位坐低,枱上面已經有餐牌。餐牌上好多選擇,粉麵小食餐全部都有。。。青越火車頭河粉好大好大碗,唔係得個碗大,入面河粉配料都好多!火車頭緊係乜都有,牛肉札肉雞絲,牛丸,魚蛋,牛展。。好多配料。個湯頭清清地,覺得唔夠濃味。。不過夠熱!因為通常去食越南河粉唔知點解個湯唔夠熱,但呢間係熱嘅!生熟牛肉河一樣好大碗,但啲肥牛用料似係街市買最平果款,完全無牛肉味。。。不過就真係好多牛肉鋪滿個面㗎!奶蓋百香果綠茶布丁Q果因為呢杯飲品個名係個餐牌上最長,所以我點左嚟飲😂😂😂但有驚喜!因為幾好食,一嚟唔甜又清新,二嚟好多粒粒野好好食,又大杯,加20蚊都幾抵飲!焦糖咖啡沙冰咖啡味唔算濃郁,個賣相幾靚,亦唔會過甜,不錯的!其實呢度環境坐得舒服,又有窗邊位。不過服務就差啲,基本上個場得一個員工,叫人落單都要等。。。。。所以食物質素尚可,服務就有待改善啦

青越火車頭河粉

生熟牛肉河

奶蓋百香果綠茶布丁Q果

焦糖咖啡沙冰
咖啡味唔算濃郁,個賣相幾靚,亦唔會過甜,不錯的!

2021-06-27
$156 (Tea)