其實吃貨小妹同小胖男友一直都幾鐘意食中菜...其實吃貨既人咩都鐘意食覺得中菜博大精深 多變化最近去沙田行街 就發現左一間新派既fusion中菜館 裝修得都幾靚就拉住小胖男友同小胖媽入去:一支骨雞翼 其實係黑椒蜜糖味既單骨雞翼 睇賣相都知道味道一定唔輸得的確係炸得乾身香脆 再被甜度適中既蜜糖包住 呢個配搭係唯一小妹覺得"咸+甜"一齊食係最match呢一碟賣相咁得意,咁切合復活節既點心叫有雞先定有蛋先🐣唔多唔少 小妹都係被呢個名吸引左:雞仔味道似咸水角 外皮質地造得鬆脆 而雞蛋原來係甜品雞蛋布甸:唔係好甜 蛋味香濃 口感亦幼骨 小胖男友都話好味]食肉獸既我地仲點左好特別既紙包骨同孜然牛仔骨 一次過試晒豬同牛既味道天氣開始熱 小胖男友揀左蕎麥冷麵做主食 睇落平平無奇既蕎麥麵 落左特制醬汁再撈埋隻溫泉蛋後 味道出奇地好味有驚喜飲埋呢兩杯咁靚既特飲 身心都透心涼
覺得中菜博大精深 多變化

:唔係好甜 蛋味香濃 口感亦幼骨 小胖男友都話好味