2020-11-16
最近天氣涼涼地, 又係食辣野時間.今次找到一間尖沙咀新開樓上店 (麻辣五三五). 入餐廳前基本動作體溫酒精搓手, 入座後看看餐牌, 食品選擇豐富, 大部份以川菜款式為主. 😍 水煮田雞🌶🌶😍😍食咗多年川菜館, 呢間似比較近我想口味!水煮田雞很多配菜🤤🤤(粉皮、花生粒、時菜), 最正係個湯底, 果種川辣味配合滑滑田雞脾, 真的食出醉人感覺😋😋😋. 正宗四川擔擔麵四川其他菜式,擔擔麵係表表者, 我很多朋友每次吃川菜都會吃上兩三碗! 辣椒、芝麻醬、多款香配料煮成, 放入拉麵後, 上面加上葱粒更帶出了擔擔麵清香, 另口感更覺豐富. 麻辣豬耳麻得過癮, 我朋友很喜歡吃這道菜, 味道好, 口感好, 而且膠質豐盛, 用來下酒確係無得輸. 麻辣口水雞川味當然雜不開麻辣口水雞, 嫩滑開胃、饞涎欲垂! 干煱牛肉粒牛味濃郁, 牛肉入味無筋, 一口一粒, 正超級滿足的一晚
今次找到一間尖沙咀新開樓上店 (麻辣五三五).
水煮田雞🌶🌶😍😍
食咗多年川菜館, 呢間似比較近我想口味!
水煮田雞
正宗四川擔擔麵
擔擔面
麻辣豬耳
麻辣口水雞
川味當然雜不開麻辣口水雞, 嫩滑開胃、饞涎欲垂!
干煱牛肉粒
牛味濃郁, 牛肉入味無筋, 一口一粒, 正
超級滿足的一晚