2021-04-27 100 views
終於明白有啲頭緒點解餐廳叫「紅堂」,除咗佢哋出名「麻辣養生火鍋」之外,佢哋嘅裝修佈置都係以紅色為主,俾人有火紅火熱嘅感覺唷!更加幸福嘅係兩個人已經可以擁有一個VIP包廂,可以喺一個私人空間開心咁打邊爐!唔使擔心食相嚇親其他人啦!經店員嘅介紹底下,我哋嗌左個鴛鴦鍋,左邊係麻辣養生鍋(揀咗小辣),另一邊係酸菜白肉鍋,因為朋友仔唔食得辣所以揀選鴛鴦鍋就最好不過啦!冇諗過麻辣鍋底仲會有埋凍豆腐同鴨血添,而酸菜白肉鍋裏面仲有好多白菜仔同白肉片,相當多料!店員仲話可以喺打邊爐之前先試下伯玉湯個湯底,果然冇介紹錯,清甜開胃!手切西班牙牛頸脊西班牙牛頸脊,厚薄適中,肥瘦均勻,一大碟約有20塊。簡單放入鍋底煮一煮就可以食啦!牛肉油香肉濃,塞滿左麻辣湯香味,正唷!西班牙依比利豚梅肉薄切嘅豚梅肉粉嫩,我選擇放喺酸菜白肉鍋煮一煮,希望保持佢嘅肉香。由於太投入食白肉,遲咗拎起豚梅肉!豚梅肉依然爽口彈牙,肉汁依然!黃喉平時食黃喉就多,和牛嘅黃喉就第一次食,感覺上更加爽口香脆!值得一試!蔬菜菇類拼盤食肉嘅同時,都需要食返啲蔬果菇類平衡返。我鍾意擺喺快啲菇類喺麻辣養生鍋,吸滿麻辣嘅香味,入口更加惹味!整體來講呢間餐廳

手切西班牙牛頸脊
西班牙牛頸脊,厚薄適中,肥瘦均勻,一大碟約有20塊。
簡單放入鍋底煮一煮就可以食啦!
牛肉油香肉濃,塞滿左麻辣湯香味,正唷!

西班牙依比利豚梅肉
由於太投入食白肉,遲咗拎起豚梅肉!
豚梅肉依然爽口彈牙,肉汁依然!

黃喉

蔬菜菇類拼盤

整體來講呢間餐廳真係好用心,無論係店員嘅熱心介紹、食物嘅食材、用心自家嘅製作抑或係麻辣湯底嘅質素,都值得一讚!兩個人食咗大概$1000,都值門票價,可以成為飯聚選擇之一!