2010-12-29 287 views
時間飛逝, 又快到農曆新年,先來試兩款賀年糕品: 瑤柱蘿蔔糕, 燕窩楊枝甘露糕鴻福堂的出品最吸引我是香港製造,食落更有感情,加上無添加防腐劑及味精, 食落更安心和放心,非常適合注重飲食健康的我. 蘿蔔糕一直都是<<賣飛佛>>,這款加入頂級瑤柱更加貴氣, 送禮一點也不失禮.當中選用鮮甜清爽的蘿蔔, 配以金華火腿, 臘腸,蝦米更加惹味合拍.一向注重keep fit我最喜歡用明火蒸熱蘿蔔糕, 當鑊蓋打開時, 香味四溢,真是未食已先興奮, 入口美味,口感豐富.間中我亦會用慢火細煎至焦香, 外脆內軟, 香口惹味,又是另一種享受. 燕窩楊枝甘露糕一打開已聞到鮮甜的芒果味,楊枝甘露是大人細路的熱門甜品,想不到製成糕品同樣出色,甜美芒果配上清香爽口的金柚和粒粒水晶珠, 入口清新, 食落啖啖都有豐富層次感.加上美顏的燕窩更加矜貴, 升呢之餘, 是新年送禮的首選. 還有盛裝糕品的食物盒, 可放入微波爐, 亦可循環再用,方便保存又環保.觀微知著, 可見鴻福堂真的做到<<真心製造, 自然流露>>
時間飛逝, 又快到農曆新年,
先來試兩款賀年糕品: 瑤柱蘿蔔糕, 燕窩楊枝甘露糕
鴻福堂的出品最吸引我是香港製造,
食落更有感情,
加上無添加防腐劑及味精,
食落更安心和放心,
非常適合注重飲食健康的我.

蘿蔔糕一直都是<<賣飛佛>>,
這款加入頂級瑤柱更加貴氣, 送禮一點也不失禮.

燕窩楊枝甘露糕一打開已聞到鮮甜的芒果味,
楊枝甘露是大人細路的熱門甜品,
想不到製成糕品同樣出色,
加上美顏的燕窩更加矜貴, 升呢之餘, 是新年送禮的首選.

觀微知著, 可見鴻福堂真的做到<<真心製造, 自然流露>>

TakeAway