2013-02-02 143 views
好少上o黎留言,但今日去完食lunch之後真係好激氣!!是咁的,叫豬扒湯濛,侍應阿姐話無「湯濛」的,只有撈濛! 已經覺得好莫名其妙,即係有濛粉但只可以乾撈,不能加湯!咁我叫左豬扒湯河,因為樓面d阿姐個個好忙咁,我想要d濛汁(即係酸甜魚露),坐張枱係無一支支擺係到,咁我坐得好近調味料櫃,就自己行過去拎左碗埋位(個櫃兩隻size的汁放係到,一種係小碗裝住多d的,一種係豉油碟咁細,好少),拎左返埋位,樓面阿姐見到即刻勁大聲咁喝我「你做咩自己拎碗汁呀?! 你食湯河唔可以拎碗檬汁,人地食撈檬可以要架!」 我同佢解釋,我落好多的廢事問完又問叫你地拎幾次.....阿姐聽完勁大聲話再同我講「你食湯河就唔可以拎咁多汁架!你要的話要收你6蚊!」 比佢鬧完第2次先明,佢好似話緊我唔可以叫湯河又落咁多汁....乜人地點食﹑咩口味都要你限住?!但比6蚊就可以囉!! 當時已經攪到全場人望住我勁監介! 好似我做左件錯事咁! 其實好多舖頭都成支汁擺係枱面比客人任落,我真係唔明點解佢地咁孤寒之餘仲要咁大聲鬧人~
好少上o黎留言,但今日去完食lunch之後真係好激氣!!

2013-01-29
$48 (Lunch)