2019-06-04 243 views
姐妹兩人在中午時路過炮台山,又正值下著細雨,只想快快吃飽便算。所以看到這間越南餐廳便沒有查看評論就入內。樓面示意我們坐近門口窗邊的卡位。我和姐姐便對坐下來。餐廳環境一般,但不太忙,還有很多空枱。樓面姐姐門都嫺聚在入口處。當點了餐後,正在等待時,有一對看是遊客的男女進入,其中一位樓面姐姐就對我說:「坐埋一邊,要搭枱。」當我正準備移位時。我姐姐示意不要理會她,那麼多空枱都要搭枱,不合理。最終那對男女就搭了另外一張枱。不久後,又一對母子入內,樓面姐又走來請坐埋一邊,要搭枱,但那對母子根本不想坐近門口,一直走入餐廳內其他枱。最離譜係,我嘅生牛粉到咗而且差不多食完,我家姐碗撈粉重未見到。當我進餐時也忍不住要投訴,出餐那麼慢,我想快快食完就走都吾得。你就成日要人搭枱,我食完成張枱比返你啦!那樓面姐姐重反駁話佢無,只是她同事。跟著就肆無忌憚而且大大聲和同事講而家D 客兇過你。我真係真係好想問D樓面姐姐你哋返工嗦同D客鬥惡嘅咩。最最離譜係,我家姐碗面食到一半,一位疑是經理的女士第三次講,坐埋一邊,要搭枱。我忍不住想立刻離開,但我家姐還未吃完她的粉。我一向很少投訴。但今次真係忍無可忍。
我一向很少投訴。但今次真係忍無可忍。