2019-08-28 37 views
同朋友用OpenRice訂位,本有八五折,點知到埋單嗰陣一個類似老闆娘先至話佢同事唔記得講套餐冇擴,仲話其實OpenRice訂位嗰陣啲細節有講到套餐唔包,嘢飲唔包,最離譜係話海鮮都唔包!你間嘢食蒸海鮮,唔通特登入嚟蒸吓牛雞豬,蒸吓菜當一餐?啲餐牌完全冇寫套餐唔可以用優惠,最搞笑係佢仲要話因為嗰日啲同事忙唔記得同我地講!😂😂😂😂 嗰晚成間野數埋我哋最多得四五台,啲侍應仲勁得閒咁同我地睇新聞,自己走過嚟搭嗲講政治,我真係見唔到佢哋有幾咁唔得閒! 😅😅😅 幾個套餐俾人揀,但係又唔講唔用得優惠,擺明就係想啲人用正價食啦!同個類似事頭婆傾完之後,佢俾咗張好似$15定$50嘅小食優惠券我哋,前提係要食滿$3000先至可以用。難道覺得我哋仲會返嚟嗎?🤣🤣🤣🤣講返個套餐:黑松露蒸蛋普通蒸蛋,加好細pat嘅黑松露醬沙包蜆同海蝦唔記得影,有三隻沙包蜆同兩隻海蝦,個蜆都OK,不過有一隻係臭嘅,朋友嗰三隻就冇事。蝦就肉質麻麻,不過未去到霉嘅。冬蟲草大蓮鮑魚大連鮑之中呢個都係我同朋友食過前所未有咁難食, 有啲酸宿味,隻鮑魚質地又唔得,難食!蒜蓉蒸帶子呢個係成餐裏面最好嗰樣。雖然係有沙,但係因為有蒜蓉,所以個味黎

講返個套餐:

黑松露蒸蛋

普通蒸蛋,加好細pat嘅黑松露醬

冬蟲草大蓮鮑魚

蒜蓉蒸帶子

呢個係成餐裏面最好嗰樣。雖然係有沙,但係因為有蒜蓉,所以個味黎講已經係成晚最好嘅海鮮!其實去到呢個位我哋都已經放棄左呢一餐!

花蟹

第一張圖係第一隻蟹,我朋友食咗一啖就已經即刻叫我試吓仲食唔食得。啲肉霉到係睇到一pat pat,忍唔住叫人換返隻。第二隻好好多,起碼啲肉係一嚿嚿,細隻同冇乜肉就一定㗎啦,都係果句,已經放棄左。

冬瓜盅

有桶蠔,豬腩片,四寶丸,娃娃菜俾你打邊爐。桶蠔我同我朋友都係咬咗一啖就算,豬腩片唔好味,四寶丸我哋都只係食咗兩粒,之後食下啲瓜同菜就算數。

埋單每位大約$500 ,唔值得嚟仲要係難食,我哋兩個一啲都唔飽,所以之後轉場去食甜品🙈🙈