2024-12-21 45 views
中午行過,突然想食車仔麵,於是同朋友二人外賣兩碗麵和三個小食試試,外賣自取9 折,見店內位置有限,所以最後都無叫外賣。我叫左個「食鮮九寶麵」,價值$78,想試試大部分餸嘅味,但原來…. 所有餸嘅味道係一樣,仲要基本上唔入味,豬紅無味唔滑、牛腩都叫林身,但唔入味,滷水雞翼唔新鮮,冇肉汁,除咗個滷水豆腐比較滑以外,其他餸都係發生一樣情況,非常失望。至於追加小食,每個小食大約$18至$20 ,點了一個腐乳通菜、一個單骨雞翼、一個韭菜豬紅。腐乳通菜和單骨雞翼份量非常非常少,少得有點嚇人,腐乳通菜只有兩啖而單骨雞翼竟然係$18得四條骨(即係兩隻雞翼), 單骨雞翼可以話完全冇醃過,完全冇味,好似炸完之後求其沈啲孜然粉喺上面,但係價錢就每一條骨都好似鑲左金一樣咁貴,韭菜豬紅,正正常常,但係豬紅唔入味,韭菜只有寥寥幾條。本來自己對食車仔麵都冇咩要求,所以以上嘅情況就算啦,點知食完之後,就係咁肚痾作嘔,竟然染上了腸胃炎,我真係多得呢餐飯唔少,車仔麵之中佢已經唔係叫做平,每樣餸都做唔好,完全唔入味,所有餸菜味道單一,完全做唔到車仔麵嘅水平,小食份量奇少卻價錢奇貴,最後竟然令我染上了腸胃炎,我以後真係唔敢再
本來自己對食車仔麵都冇咩要求,所以以上嘅情況就算啦,點知食完之後,就係咁肚痾作嘔,竟然染上了腸胃炎,我真係多得呢餐飯唔少,車仔麵之中佢已經唔係叫做平,每樣餸都做唔好,完全唔入味,所有餸菜味道單一,完全做唔到車仔麵嘅水平,小食份量奇少卻價錢奇貴,最後竟然令我染上了腸胃炎,我以後真係唔敢再去食。
九寶麵
2024-12-19