2018-01-29
Grill and pasta 天氣濕濕漉漉,想BBQ都恐怕著開唔到爐,好想食BBQ 呀!轉街角見到一個很大的易拉架,上面有印有許多美味烤物,門外已有人等位,我立即上OP搜尋這間美食,發現勁多讚好,立即找位啦!因剛清潔完地板,職員都溫馨提示食客小心地滑,菜單簡單清晰,圖文並茂,價錢合理見到許多人介紹墨西哥薄餅,當然點了墨西哥薄餅芝士雞肉啦!燒雞中翼同魷魚鬚,我自細鐘意食,又是必點點了蒜蓉燒茄子(原條)同蜂蜜綠茶下下火職員接了單後,很好人問我要不要辣,我才知道,原來可以選擇少辣,孜然粉等,當然要少辣啦!等食嘅時候,看到牆上的訪問發現是香港精神:兩個小伙子創業的堅毅故事,由攤檔到舖頭等了一陣,美食就上啦!先來OP個個都話正的墨西哥薄餅,薄餅烤得香脆,芝士味濃勁多,看!可以拉起絲呀,雞肉嫩多,配上爽脆紅綠椒及酸辣醃瓜,好味燒雞中翼($17)同魷魚鬚($19)雞中翼:皮脆肉嫩, 魷魚鬚:醬汁鮮味,魷魚鬚彈牙香脆蒜蓉燒茄子(原條):嘩!足料原條霸氣上枱,大量蒜蓉、蔥花非常野味,配上燒得內軟多汁的茄子肉,越食越想食,再加上不停有食客encore,我都忍唔住再encore,我再點左煙肉金菇卷同侍應者
天氣濕濕漉漉,想BBQ都恐怕著開唔到爐,好想食BBQ 呀!
因剛清潔完地板,職員都溫馨提示食客小心地滑,
菜單簡單清晰,圖文並茂,價錢合理
見到許多人介紹墨西哥薄餅,當然點了墨西哥薄餅芝士雞肉啦!
燒雞中翼同魷魚鬚,我自細鐘意食,又是必點
點了蒜蓉燒茄子(原條)同蜂蜜綠茶下下火
燒雞中翼($17)同魷魚鬚($19)
雞中翼:皮脆肉嫩, 魷魚鬚:醬汁鮮味,魷魚鬚彈牙香脆
越食越想食,再加上不停有食客encore,我都忍唔住再encore,我再點左煙肉金菇卷同侍應者介紹的蒜蓉燒聖子王
煙肉金菇卷:燒得油甘香,脆唔乾身,配埋金菇一口一卷,口感正