2011-02-03 38 views
食完葡國菜之後,就行左過黎呢度食糖水。望住一個幾乎可以背得到既餐牌,完全真係無頭緒去諗食乜野好。因為款式次次都係咁上下,唔係呢樣就果樣。我又唔想個小二等我地咁耐,都係食雪糕涼粉呢類無難度之作。而家人就食另外兩款甜品。雪糕涼粉呢類無難度之作,真係幾難整得唔好食。標準製作既雲呢拿雪糕再加上罐頭涼粉,呢個配搭當真唔錯,絕少有失手既機會。涼粉雖然係罐頭貨色,不過做到我要既爽口,已經算唔錯。等雪糕慢慢咁溶,再加涼粉食,真係唔錯既。黑白有滑白色既係大豆布丁,彈下彈下好可愛架。而且豆味好夠,唔錯唔錯。而黑色既係芝麻,黑同白撈埋一齊。味道都幾夾,芝麻同豆既味道又唔會俾豆或者芝麻獨佔。整體上,個甜品都算幾有新意既。楊枝甘露表面睇味道應該唔錯,不過我對芒果既興趣唔太大。所以無乜咁食,因此不作特別既評論。整體上都中規中矩,價錢都算合理。食物上既效率都幾高,只不過每次見到似曾相識既餐牌。真係諗唔到食乜野糖水。
野好。
無難度之作。而家人就食另外兩款甜品

雪糕涼粉
搭當真唔錯,絕少有失手既機會。
慢咁溶,再加涼粉食,真係唔錯既。
黑白有滑
白色既係大豆布丁,彈下彈下好可愛架。
而且豆味好夠,唔錯唔錯。而黑色既係芝
整體上,個甜品都算幾
有新意既。
論。