2017-10-01
今日諗住假期,同屋企人去附近嘅商場食晏,點知就食到成肚氣,先唔講呢間嘢,唔跟號碼叫飛,坐低咗之後叫咗嘢食。其中我哋叫咗個pizza ,因為係坐卡位搭枱,所以都好小心,希該唔好拎錯對面枱嘅嘢食,點知個侍應自己無睇清楚張單,同我哋講咗枱號就放低咗個pizza,咁聽完佢咁講就咁係食喇,點知轉頭佢又拎另一個嚟,話係我哋嘅,之後侍應係度討論,原來係佢哋俾錯咗相隔一條走廊隔離枱嘅pizza,但pizza 已經食了,食咗一半所以無道理拎走再換。之後隔離枱嗰家人就開始俾說話我哋聽了,話我哋食咗佢哋啲嘢食,之後佢哋問侍應,幾時先有時,個侍應話因為我食咗,要再做無咁快,但此刻覺得,係你哋俾錯嘢食,上錯枱在先,而家將啲負責推俾客人,我又係第一次同屋企人係度食晏。講真佢哋咁嘅服務態度同處理手法,令我覺得感覺好差好差嘅體驗,我以後都唔會去呢間嘢到食飯