2021-02-03 293 views
喺美麗華行完之後,就去咗附近嘅呢一間餐廳,見佢啲卡位幾舒服,又係茶餐廳,我只要求一般茶餐廳質素就OK了,所以入咗去食。點知真係好伏,我叫咗一個常餐叉燒意粉,配炒蛋火腿多士。炒蛋勁凍,火腿超級油,叉燒意都係好多一pat pat雞油喺上面。塊多士真係一絕,硬到好似食樹皮,炒蛋同火腿油到好似d油好似唔使錢買咁。我老公叫咗一個午餐粟米斑塊飯,鼻涕咁嘅 汁,魚就唔使講一定係雪藏,有雪藏味啦。不過我哋都覺得求其食飽就算啦,點知就出事。先係我老公屙咗幾次到夜晚都仲係好唔舒服,然後到我返到屋企又屙又嘔嘔咗三四次,半夜個胃痛到醒咗,起身再嘔過。我而家真係好辛苦,但係我都要完成埋呢一篇食評,唔想再有人中伏,自己小心啦!