記得打風果日,早左放工,同老公在朗豪坊的好呷台灣火鍋打邊爐,就返屋企。我們揀左好呷酸菜白肉鍋,喜歡湯底酸酸的,見到五花肉片,酸菜都多很開胃,仲有配湯用的麻辣醬,可以按喜好加辣。加$50要個鴛鴦湯底,香濃沙茶豬筒骨鍋,真材實料,很濃味。食野前,飲返啖湯頭,感覺到胃部很溫暖。我們食台南餐,主力食肉為主,喜歡封門柳,肉味濃郁,切薄即滾,好快熟,不會柴。牛小排油脂分佈算均勻,肉色嫩紅。很欣賞鴨血,水嫩嫩的,我下次一定要叫麻辣湯。不同的肉丸都好好食,麻辣肉丸內餡香辣,芋泥丸很香滑,台灣小吃自助區夠多款,而且保溫箱放置小食,保持熱度,香烤台灣腸獨有肉香甜味,一定要食返串。除了台灣小吃自助區,更可享「甘梅爆米花」及「麻香爆味爆米花」,爆谷微微酸甜,麻辣過癮,甜食咸食都有得揀。飲品櫃有手搖飲品及冷熱飲品,更有冷泡茶,想養生,仲有台式熱飲,桂圓紅棗茶很香醇而且都keep 到好熱的。老公想chill下,加$30一位就更可升級台灣啤酒放題。食完熱野,食返碗冰凍的甜品真係爽。喜歡芋圓的煙韌,仙草嫩滑,紅豆湯潤喉。記得問店員拎movenpick ,每人有一盒。講真,$200零蚊真係好抵,勁多人排隊,要食就記得早

講真,$200零蚊真係好抵,勁多人排隊,要食就記得早少少排隊,真係食到飽,棒住個肚走,減肥?!食左先有力去減!