2024-09-07 2009 views
有四款不同的火鍋可以選擇 (台北,台南,台東,台中)。我同朋友去就選了台南式火鍋套餐跟鳳梨蕃茄牛骨湯底。湯底唔會過鹹及有好香濃的蕃茄味。除了指定食物可以經手機落單,外面位置還有多款菜類及台式食物(香腸)可以任拿飲品都有好多選擇,有一杯杯的珍珠奶茶但味道比較甜。下次會再去
有四款不同的火鍋可以選擇 (台北,台南,台東,台中)。
及有好香濃的蕃茄味。

飲品都有好多選擇,有一杯杯的珍珠奶茶
但味道比較甜。
下次會再去

2024-08-18 2223 views
港旺角朗豪坊好呷台灣火鍋午市100分鐘,食🥩食到你飽,上菜都好快有幾款湯底(有麻辣鴨血藥膳😻)今次揀咗蕃茄湯底好鬼正🍅🍅👍🏻A5澳洲和牛牛肋粒👍🏻墨魚片👍🏻奢華盛盤美國SRF牛牛肋粒手切牛下肩胛翼板😍帶子、虎蝦、鮑魚、星斑魚柳可以任叫澳洲M5和牛肩胛肉牛小排穀飼牛封門柳牛五花豚梅花肉雞腿肉羊肩肉每人奉送一款甜品,揀咗7–11嗰條珍珠奶茶雪條、檸檬愛玉凍、紅豆湯仲有任飲飲品都好多款🧋🍺🍵出面自助區有十一款台灣小食( 鹽酥雞、地瓜球

港旺角朗豪坊好呷台灣火鍋

午市100分鐘,食🥩食到你飽,上菜都好快

有幾款湯底(有麻辣鴨血藥膳😻)
今次揀咗蕃茄湯底好鬼正🍅🍅

👍🏻A5澳洲和牛牛肋粒
👍🏻墨魚片
👍🏻奢華盛盤
美國SRF牛牛肋粒
手切牛下肩胛翼板😍
帶子、虎蝦、鮑魚、星斑魚柳

可以任叫
豚梅花肉
雞腿肉
羊肩肉

仲有任飲飲品都好多款🧋🍺🍵

出面自助區有十一款台灣小食( 鹽酥雞、地瓜球

2024-07-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$298 (Lunch)
  • 輕奢華盛盤
  • 鹽水雞
2024-07-22 2349 views
如標題一樣 個椰子雞雞湯真係好好飲好搞笑 明明重點係火鍋同埋肉 但係我同朋友真係對呢個湯底讚不絕口 嚟過兩次都係點台北嗰個餐出邊啲小食有冇增加發現唔太重要 第一次去落咗肉之後先發現個湯超好飲 俾好多肉浸過嘅湯 我同我朋友都一人一碗喺度飲….到最後食咗幾多肉完全唔知道 反正個湯飲係唔少 第二次醒目咗 帶咗個唔同嘅朋友 立即勸佢唔理三七二十一 每人先飲一碗果然也迷上了 究竟佢個湯係點樣做咁好飲 都係講吓啲肉先 其實食唔出有咩分別第一次佢冇飲到佢嘅自製飲品 嗰時去晚市見唔到有 第二次去午市發現了 試過偏甜還好 佢嘅鹽水雞真係非常之鹹(唔好意思雖然我知道佢會係鹹)我個朋友話個滷肉飯唔錯 (我冇試過(一直飲湯)) 反正椰子雞湯是你的最佳選擇 麻煩請試吓佢(其實我本人算係放題嘅衛生檢測體質 每次間放題會唔會可以有第二次嘅光顧 就可以睇吓我有冇肚痾 暫時呢一間係我食過兩次都沒有肚屙 所以非常之開心 🤓)
如標題一樣 個椰子雞雞湯真係好好飲
果然也迷上了 究竟佢個湯係點樣做咁好飲

都係講吓啲肉先 其實食唔出有咩分別
我個朋友話個滷肉飯唔錯 (我冇試過(一直飲湯))
反正椰子雞湯是你的最佳選擇 麻煩請試吓佢

Bookmark左呢間台式火鍋好耐,見介紹有好多嘢食選擇,不過d 評論就好壞參半,終於搵到機會試試佢。 平日嘅晏晝同朋友黎食,揀左中等2號 探部落。食台東 套餐。可能因為時間尚早,舖頭唔係好多人,仲坐到個大卡位。同樣部份食物或者肉類都係用QR code 落單,上菜快手。舖頭環境乾淨企理,拎嘢食嘅區域大,熟食同火鍋配料分開左兩個區攞放,拎野食唔會逼。食完覺得佢晚市定價比較高,但食物既水準都叫有保證,而且選擇都多。建議晏就比較抵。

2024-03-15
$220 (Lunch)
今次湯底我地揀左滋補當歸杞子鍋,湯底有啲紅棗、杞子同埋龍眼肉,但無乜藥膳味。如果想揀鴛鴦鍋嘅朋友就可以加$50。肉類方面,套餐包1份澳洲M5和牛同肩胛肉,而牛小排、穀飼牛封門柳、牛五花、豚梅花肉、雞腿肉,羊肩肉等都可以任叫。澳洲M5和牛既質素都還好,其他質素就好普通。海鮮種類算少,靜係得八爪魚仔、墨魚仔、蜆同埋鯛魚片,全部都好細粒,唔太吸引。另外仲有啲鍋物,例如三星蔥爆漿貢丸、胡椒豬肚丸、百葉豆腐、鴨血、花膠、仿蟹棒、鹹蛋軟骨雞滑等可以任叫,但就無乜邊樣食完係好想再叫。餐廳仲有自助區可以拎蔬菜類,例如金菇、娃娃菜、萵荀、粟米等,熟食區就有啲炸物同台灣腸,而飲品方面除左一般罐裝同紙包飲品,仲有3款自家製冷泡茶、愛玉冬瓜茶等特式飲品。飯後每人送Movenpick 雪糕一客,有呍呢拿味同朱古力味揀。呢間火鍋店之前都算係人氣店,以前成日都見好多人排隊等位,但而家平日夜晚去都好多吉位,坐唔滿,即時walk in 都有位。以呢個價錢嚟講嘅任食火鍋質素不過不失,食物款式唔算多,回頭率唔會好高,但想方便就腳,過下邊爐癮既都可以一試。💰一位$288連加一

💰一位$288連加一

2024-06-08 1633 views
呢間食過幾次,岩岩開嗰陣覺得好好食無論係台式小食or order送過嚟嘅都好好食。隔左幾個月尋晚再去食晚市3號餐真係十分失望。。。湯底都無味,牛小排唔同哂,係牛肉片嚟一放落去淥嘅時候就已經散哂搵唔番,咁都算,但台式小食嘅滷豆腐同埋冷盤豬耳,可以話係餿嘅。。。好明顯係佢哋儲存食物嘅方法唔啱,真係成餐都好難食,而且價錢一啲都唔平,性價比極之低,以後都唔會再食!
2024-06-06 1734 views
真係勁難食 衰過我阿媽喺佳寶買啲肉 我發誓我唔係打手 係真實評價午市晚市有分1/2/3/4餐,由低變高,食物內容不變,我選左個3餐,午市為238/一人,跟一個湯底,鴛鴦湯底加左$50選左沙茶湯底同番茄湯底先講湯底,番茄湯底唔覺有好大番茄味,唔知點解會有菠蘿,5/10分沙茶湯底,味唔夠,3/10加湯係出去自己加,但得雞湯/熱水,唔會有你食緊既湯底加野食,兩個字就垃圾,四個字就不知所謂3餐已經係第二貴,啲牛得兩款,一款牛小排放唔入口,又肥又UN; 另一款封門柳,算係擺得落口,但啲牛質素都係低飲嘢飲到飽,好慘。朋友想食羊肉,所以特登揀呢間,但係點知啲羊肉都係冇羊味,垃圾。海鮮就只係得八爪魚仔,蜆;蝦/魷魚都無,啲蜆細到傻、仲要好多沙,苦。呢個餐基本上得幾樣野食,又食唔飽,唯有同經理升級到4餐,試下佢個A5肥牛,如圖未落湯果陣都仲呃到下人,一浸完湯原形畢露,一定唔係A5,同普通邊爐店食既牛唔知有咩分別,伏完再伏,餘生都不會再光顧。升級左呢個餐,蝦送左兩隻,帶子三隻,仲有少少所謂的SRF既牛肩胛,我無比機會佢,留返比後人試下啦。呢啲全部都無得再加,係得一份;升級完係比你無限點青口,丸,等等一啲你
真係勁難食 衰過我阿媽喺佳寶買啲肉
我發誓我唔係打手 係真實評價

選左沙茶湯底同番茄湯底

沙茶湯底,味唔夠,3/10
加湯係出去自己加,但得雞湯/熱水,唔會有你食緊既湯底加

野食,兩個字就垃圾,四個字就不知所謂

升級左呢個餐,蝦送左兩隻,帶子三隻,仲有少少所謂的SRF既牛肩胛,我無比機會佢,留返比後人試下啦。呢啲全部都無得再加,係得一份;升級完係比你無限點青口,丸,等等一啲你唔會想食既野。

埋單連加一710.6/兩人

2024-06-06
$306 (Lunch)
2024-03-10 2509 views
想食打邊爐, 有朋友介紹此火鍋, 話食過唔差。 點知超級中伏。係我要求高, 又或嫌尖。入去見環境唔差, 以為ok.點知2人又夾2人坐, 好像茶餐廳咁, 左邊2位又講野勁大聲, 好嘈。 <完全唔理其他食客感受, 我們唔想聽佢地2位發噏風, 耳朵好嘈>叫左養生鍋湯底, 湯勁咸, 有菇, 但唔知點為之養生。 1>花膠好腥, 腥到食唔到, 想嘔。2>丸質素又差,又實又硬又冇味, 差過自己去街市買丸3>炸物又好一般以下,求其炸d野放出面。食完半粒至一粒都唔想再食。4>二維碼叫之牛肉, 羊肉, 豬肉質素普通以下。5> 熱飲之紅棗水,得色, 冇味, 飲2啖都飲唔出係咩?! 飲 唔落6> 鮮牛肉切到一pat 咁,又厚又連住晒, 成串鎖匙咁, 滑嘟嘟又好像好槳咁。 完全沒有食物可以番叫。 食完一次以後唔會再來。$250/位。。。。唉!唔會再食。

係我要求高, 又或嫌尖。
入去見環境唔差, 以為ok.

叫左養生鍋湯底, 湯勁咸, 有菇, 但唔知點為之養生。

1>花膠好腥, 腥到食唔到, 想嘔。
2>丸質素又差,又實又硬又冇味, 差過自己去街市買丸
3>炸物又好一般以下,求其炸d野放出面。
食完半粒至一粒都唔想再食。
4>二維碼叫之牛肉, 羊肉, 豬肉質素普通以下。

完全沒有食物可以番叫。 食完一次以後唔會再來。

$250/位。。。。唉!
唔會再食。

2024-03-01 1678 views
第二年喺度食開年飯,貪佢有開,嘢食選擇多,又唔使加二加三,細佬仲有member有折。因為鍾意食牛,所以揀咗最貴嘅「厝內人・吃台北」,可以任食澳洲M5和牛。佢啲冷盤涼菜好啱我口味,少少辣好惹味。個鮑魚撈起唔知係包埋定另外嗌,因為細佬落單所以唔清楚。鍾意食三星蔥貢丸,點知嗌咗3轉,有2轉都嚟咗薑蓉貢丸,鹹到癲……佢啲手切封門柳冇平時喺其他舖頭食嗰啲牛味咁濃,跟餐送「輕奢華盛盤」嗰啲牛肉油脂夠又嫩,但任食嘅牛質素亦唔太差。

輕奢華盛盤

2024-02-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
輕奢華盛盤
2024-02-23 1358 views
一行八人,包括一個小朋友去打邊爐。叫咗個三號餐,晚市120分鐘,成人$308,小朋友$238,一如其他任食火鍋、放題,小朋友過90就收小童價,我哋呢個小朋友1米高,自然要收費。湯底叫咗椰子雞煲,總括嚟講就係平淡,冇特色可言,牛肉,叫咗麻辣嫩牛肉、牛小排同封門柳,唔對辦,放舊唔知邊樣牛落去,淥咗十分鐘都仲係粉紅色,好難理解係咩狀態,見到咁,大家已經冇咩心機食落去。櫻花蝦墨魚滑,食落去有陣鹹魚味,個個都即刻吐番出嚟,美女廚房評判上身咁,大佬呀,唔係一味搞啲新意思就叫做好架。白蜆,淥完之後有三分之一唔開口都唔會覺得意外。最好味係M字牌雪糕,完。
一行八人,包括一個小朋友去打邊爐。
一如其他任食火鍋放題,小朋友過90就收小童價,
我哋呢個小朋友1米高,自然要收費。
湯底叫咗椰子雞煲,總括嚟講就係平淡,冇特色可言,

牛肉,叫咗麻辣嫩牛肉、牛小排同封門柳,唔對辦,
放舊唔知邊樣牛落去,淥咗十分鐘都仲係粉紅色,
好難理解係咩狀態,
見到咁,大家已經冇咩心機食落去。

櫻花蝦墨魚滑,
食落去有陣鹹魚味,
個個都即刻吐番出嚟,
美女廚房評判上身咁,
大佬呀,唔係一味搞啲新意思就叫做好架。

白蜆,淥完之後有三分之一唔開口都唔會覺得意外。

最好味係M字牌雪糕,完。

2024-02-19
Type of Meal
Dinner
  • M字牌雪糕
2024-02-22 1043 views
依家好多任食既時段都係得90分鐘,咁岩朋友見到呢間有120分鐘,都可以接受就去試下。當日可能算早,一行4人,7點walk in去唔洗等即有位。揀左level 2,無加$30要多個甜品同雪糕。不過同行有一位想加錢飲啤酒,都可以淨係比佢一位加,唔洗全枱加,抵讚。個人覺得邊爐料都係一般個d,牛肉就keep住黎咁多次都好靚。反而台式小食同涼拌,多款及非常岩食,比邊爐料出色好多。飲品有珍珠奶茶我都好鐘意,其他都係一般任食邊爐有既飲品。如果可以食180分鐘就好了。
當日可能算早,一行4人,7點walk in去唔洗等即有位。
反而台式小食同涼拌,多款及非常岩食,比邊爐料出色好多。
飲品有珍珠奶茶我都好鐘意,其他都係一般任食邊爐有既飲品。
如果可以食180分鐘就好了。
2024-02-16
$300 (Dinner)
2024-02-15 988 views
套餐擇左*探部落。吃台東*💟好呷麻辣鴨血藥膳鍋譚仔4小嘅辣度,藥膳+麻辣湯底味道幾正,係好味嘅湯底,但唔係台灣嘅味道,鴨血凍豆腐放落去都好味。💟穀飼牛 💟封門柳 💟嫩牛肉嫩牛肉最好味,可能辣鍋,厚身肉啲麻辣味入到肉仲正。封門柳都好嫩,唔錯。外面有自選蔬菜、調味汁、熟食同飲品💟珍珠奶茶 💟鹽水雞 💟鹽酥雞 💟鹵牛肚 💟炸地瓜飲品視乎當日有咩,珍奶好飲,值$30 一杯嘅味道;鹽水雞可以自己撈;鹵牛肚勁勁入味,必試。其他全部野都唔錯,無伏。
套餐擇左*探部落。吃台東*
💟好呷麻辣鴨血藥膳鍋
💟穀飼牛 💟封門柳 💟嫩牛肉

外面有自選蔬菜、調味汁、熟食同飲品
💟珍珠奶茶 💟鹽水雞 💟鹽酥雞 💟鹵牛肚 💟炸地瓜
其他全部野都唔錯,無伏。
2024-02-08 1214 views
成日經過朗豪坊都見到呢間台式火鍋排晒隊三同四號餐就包埋甜品除咗任食火鍋料最想食就係台灣小食鴛鴦湯底可以自己揀清甜椰子雞湯好似比較清唯一無咁好就係加湯係自己加清湯所以一開始揀湯底要揀個濃味啲如果唔係就會愈嚟愈淡火鍋料就一般正常啦主要係台灣小食幾好味台灣豬肉腸真係好好食不停refill上菜速度都非常快最搞笑係有啲配料係遂件上無睇清楚嚟到得一件真係笑死甜品牛乳好好味仲有紅豆湯仲有手搖冷泡茶等免費飲品最後仲有Movenpick雪糕結尾整體來說都唔錯幾有台灣風味
成日經過朗豪坊都見到呢間台式火鍋排晒隊

最後仲有Movenpick雪糕結尾

整體來說都唔錯
幾有台灣風味
2023-12-07 2017 views
旺角行完街8:30pm,唔想諗,最後去咗朗豪坊揀餐廳食飯。想打邊爐又要係新餐廳,朋友揀咗呢間試吓。門面餐牌都幾好就吸引咗我哋入去。最後等咗15分鐘就有位。我地揀咗A餐, 價錢$278 加 一 ,湯底酸菜白肉鍋。湯底未黎之前,出去行過圈睇吓有咩嘢食。點知一眼睇晒,嘢食同飲品都好少,完全揀唔落手。Scan QR code 叫其他嘢食20秒睇完。 湯底好快黎到,好酸,完全冇味,同正宗台灣酸菜白肉鍋差好遠。食唔夠15分鐘已經唔想食。最後食咗兩碗滷肉飯走人。同樣價錢,出邊大把選擇,嘢食種類仲要多好多。呢度唯一好嘅地方係地方都算好坐。絕對冇下次😞

我地揀咗A餐, 價錢$278 加 一 ,湯底酸菜白肉鍋。

2023-12-03
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$320 (Dinner)
2023-11-26 1457 views
星期六係朗豪坊嗰邊附近行街,記起之前有YouTuber 介紹過呢間,便上去試吓,睇咗Menu有4款套餐,只係平日?原來假期只是要加$10,入口兩邊有卡位,卻帶我們去最尾一個轉角位一張半卡位(一邊沙發、一邊拉櫈),隔離仲係部大風機,大風機後面係入廚房走廊,我哋入去時見都唔算多人,都未坐滿晒,坐入面,有啲熱,我哋出聲想坐卡位,職員都肯安排我哋改坐出面,喺門口第二個卡位,有冷氣,好好多。我哋2個人叫了($308)D.成人午市100mins 厝內人,店舖自助落單。老公order,我出去裝醬汁,口渴先拿冷泡茶,我照舊蒜茸+辣椒+ 香菜+醋,佢蒜茸+辣椒+ 醬油。另一邊仲有個雪櫃係放汽水,太肥冇飲,冷泡茶都有幾隻,有玄米茶、茉莉茶。先上個送嘅食品,係個鳥籠裝飾,鮑魚、蝦、水蓮,不過只係一次,質素不錯!水蓮,好幼嫩,只係送的,出去自助區拿是沒有的。我哋叫了椰子雞湯,很濃味,煲好耐,飲一啖,太燙,仍好甜!佢個爐好低,之前睇YouTuber介紹爐好低,冇咁容易有好多煙,影相方便,但個爐好低,凹咗落去變咗唔係平時打邊爐嗰啲響個爐上邊,高咗,又深又大,所以跌咗落去就好難撈返嘢食!小吃唔係好啱,淨係食咗牛肚咸

小吃唔係好啱,淨係食咗牛肚咸又硬,豬手就唔錯,因為我鍾意食咁硬!已經太飽,有鹽水雞都冇食!我哋不斷叫不斷上都冇漏單。拿白桃鳥龍,臨尾再樽桂花鳥龍,很甘香!和牛羊肉、海鮮只係螺同魚,我哋不太好螺,只集中叫魚,因為太忙,之後也再沒有拍照!我哋不斷叫不斷上,都冇漏單,我哋集中只叫呢幾個貴價野:

最後佢俾兩杯Häagen-Dazs,有士多啤梨/碎朱古力。見佢寫住食晒有獎?送個印,下次有獎,老公特登食晒我食淨嗰啲,叫人過嚟檢查,點知冇人嚟,佢特登出去叫人,點知個職員睇都唔使睇就俾過張蓋咗印嘅咭俾佢!

2023-10-21