2017-03-27 1673 views
晚市2人套餐B($208) 每樣野食份量都好多,有種大食夾抵食既感覺,我覺得3個女仔食呢個2人餐都得呀~另外叫多左個芝士肉醬薯角(>∀<) ▼甜薯煙鴨胸沙律菜 份量幾多架,有4片煙鴨胸同4粒甜薯仔,甜薯仔幾甜架,沙律菜用上日式芝麻醬(◕ᴥ◕) ▼牛肝菌湯+蒜蓉包 餐湯濃郁,蒜蓉包比較軟身,但不夠蒜蓉香味,外形好似香蕉(´౪`) ▼鐵板照燒長洲魚蛋(4粒) 幾特別既食法,平時食開都係沙爹長洲魚蛋,仲要係長洲食架(⊙ᗜ⊙) 今次既做法係長洲魚蛋淋上照燒汁同木魚,下面就有D蛋液,食得快就可以將粒魚蛋碌碌碌,變成蛋包魚蛋~~我就唔夠快喇,雞蛋還雞蛋,魚蛋還魚蛋(◞‸◟) ▼吉列大蝦拼豬肋骨蛋包飯(白汁) 豬肋骨食落都juicy同夠淋,蛋包飯亦都夠味,係茄汁炒飯黎架,白汁就杰左少少~~ ▼烤大雞脾。濃湯芝士鍋(手作意) 勁大隻雞脾,應該大過我塊臉>///<有隻手套比你拆開隻隻雞脾肉,中意既話可以成隻拎住點住芝士湯食。不過芝士鍋味道較淡喔,芝士湯較稀做唔到拉絲既效果架~~ 雞脾底下有幾舊薯角,芝士鍋入面仲有餃子,年糕同青椒,好豐富! 手作意係類似烏冬既麵
晚市2人套餐B($208)

甜薯煙鴨胸沙律菜

甜薯煙鴨胸沙律菜

牛肝菌湯+蒜蓉包

牛肝菌湯
蒜蓉包

▼鐵板照燒長洲魚蛋(4粒)

鐵板照燒長洲魚蛋

鐵板照燒長洲魚蛋

▼吉列大蝦拼豬肋骨蛋包飯(白汁)

吉列大蝦拼豬肋骨蛋包飯

吉列大蝦拼豬肋骨蛋包飯
▼烤大雞脾。濃湯芝士鍋(手作意)

烤大雞脾。濃湯芝士鍋
手作意係類似烏冬既麵條黎,口感彈牙!~但就唔係好掛到芝士湯

▼綜合水果茶

綜合水果茶
水果茶大大杯,用茶包沖成,再加上唔同水果顆粒,菠蘿、火龍果、荔枝等等等,幾清新同開胃!

<丶`∀´>要把水果吃清光

▼芝士鐵板肉醬薯角($42)

芝士鐵板肉醬薯角
另外再叫的,不在套餐範圍內,幾多肉醬同芝士(≧Д≦)用鐵板上令到D芝士冇咁快凝固,記住要趁熱食呀!(´﹃`)

整體大件夾抵食,但D野食黎得好快~

餐牌

$100 (Dinner)
綜合水果茶
芝士鐵板肉醬薯角