2017-05-31
喺附近食完飯 已經好飽 但係見到木糠甜品屋入邊冇乜人 唔使排隊 就打算入去再試吓佢啲新嘢 但係叫咗一啲份量冇咁多嘅 先來個凍豆腐花 食落超驚喜!佢同一般出邊食嘅豆腐花完全唔同 出邊食嗰啲係冇甜味嘅 要自己加黃糖先有甜味 但係佢哋嘅豆腐花本身已經有甜味已經有甜味 我估應該係用豆漿嚟撞嘅 真係好特別好好食!係減肥必選呀!可以避免左黃糖嘅熱量 驚唔夠甜嘅朋友 可以叫老闆黃糖另上 咁就可以試到原汁原味嘅豆漿豆腐花最後一樣叫咗一個薑湯湯圓作完結 大家都知呢個糖水嘅精髓唔係係個主角湯圓嗰度 而係係個薑湯嗰度 呢個薑湯真係唔係人人受得到!好重薑味好辣!係小朋友一定受唔到嘅辣 但係呢個糖水出名嘅地方就係喺呢度 飲完落去超爽 個薑湯唔會辣到苦 反而帶出咗黑糖嘅甜味 味道拿捏得好好 有親戚來探親嘅女士們 飲完呢個一定好舒服 冬天嚟飲嘅話 即刻暖晒 見到有好多人嚟外賣都必定會叫呢個 每個都會問老闆娘: 今日啲薑湯夠唔夠辣?😂 老闆娘都講左10幾次: 好辣好辣 鍾意薑味嘅朋友不妨挑戰下!整體來講 我嚟呢度食咗咁多次 所有甜品嘅質素都好好 價錢平民 性價比都幾高 好抵食 要支持下香港嘅良心平民小店