2017-05-07 308 views
有時做嘢真係做到唔夠時間食lunch。。。要匆匆忙忙買個包就算!原來公司附近開咗一間新嘅麵包店,聽同事講品質幾好,趕住起貨嘅我極速落去買黎試吓!門面唔太大,但好有外國feel!題外話,我買嘅時候都有好多外國人幫襯!唔知同門面有無關係呢?入面包嘅種類不少,而且大大個!除咗麵包之外仲有好多唔同口味嘅曲奇!每款曲奇仲可以問職員試吓口味!不過今日真係太趕,會留返下次再試!原來呢度除咗麵包曲奇之外,仲有少少飲品!已咖啡同花茶為主,好啱我呢啲OL嘅口味!價錢仲要好平!呢度仲有set lunch外賣!$35平過咖啡店好多!我選擇咗一個黑椒雞漢堡!貪佢夠飽肚,而且包得密密實實好有神秘感!打開之後傳出陣陣嘅香味,摸上手麵包好鬆軟!打開入面有大量嘅黑椒雞肉餡!雞肉已經切成絲狀。初頭第一口真係覺得好好味!麵包真係十分之鬆軟又有牛油香!中間雞肉嘅份量剛好, 有咬口!黑椒令整個包更加惹味!番茄同埋青瓜都非常新鮮!呢個漢堡大大個!女仔當lunch絕對夠飽!除咗lunch之外,見到佢有個紅豆綠茶包非常之吸引, 就買返屋企食同屋企人分享!呢個紅豆綠茶包份量好大,紅豆好多而且食到豆衣!唔會太甜。麵包滲出淡淡嘅綠茶香。另

入面包嘅種類不少,而且大大個!

呢度仲有set lunch外賣!$35平過咖啡店好多!

打開之後傳出陣陣嘅香味,摸上手麵包好鬆軟!

另外仲買咗一個light d嘅早餐, 係紅莓亞麻籽包。同樣超級鬆軟!入面有少少紅莓同提子乾,麥味好香。

但要數最令我驚喜嘅係呢杯紫玫瑰花茶!花茶嘅花香味好清新!店員仲幫我加左少少蜜糖,同花茶嘅清香味道好夾!真係好好味!飲完之後仲可以加熱水refill!職員話呢包茶包飲一日都可以!結果我真係飲到放工都仲有味!可以講話係超值!

呢度嘅麵包早餐午餐都真係一流!真係好香好鬆軟!我一定會為咗杯花茶而再來光顧!