2020-10-22
上環山上面的小店,店舖裝修好有嗰種美式休閒小店的特色,非常適合依個鬼佬匯集嘅中環結志街下。店員係三個abc後生仔同佢講英文又得,中文點餐亦都得佢哋仲要勁nice 勁好人有傾有講🙂由於都夜啦所以簡簡單單叫過combo A($88)就算,不過我想講呢個價錢喺中環都算係平民價10分抵。Truffle Mayo+Drink($88)黑松露醬蛋黃醬炸雞扒包,個名聽落去有啲普通,但食落去直頭bling 一聲咁衝擊你嘅腦袋,首先雞扒炸得剛剛好,不會over又能鎖住雞扒嘅肉質保持鮮嫩嘅質感,然之後重點來了,濃濃的黑松露醬突然在你的口腔中四溢再配合埋蛋黃醬更加令味道昇華更加濃郁。成個包味道很配合我只能夠用憂愁去到形容依個包,講真嘅我咁大個仔真係未食過咁好食嘅包。最後杯嘢飲飲咗幾啖水我突然醒起有啲嘢要做買多杯嘢飲俾女朋友然之後店員很好地幫我包起拎走。自己跟餐個杯嘢飲叫咗Gooseberry OOLONG 飲洛口就知道佢係用新鮮嘅gooseberry 整出嚟。至於叫比我女朋友嘅係Fizzy blackberry charcoal耳背都係用新鮮嘅blackberry整但係留意番係遊戲飲料記住唔好放太耐。唔講咁
Truffle Mayo+Drink($88)
Truffle Mayo
唔講咁多一言以蔽之依間野絕對會覆桌.