2021-07-05 2090 views
朋友推薦嘅新疆菜餐廳,話一定要訂位先入到,不過如果你早少少打去訂位都冇乜問題,而家我見到有人都係差唔多六點佢即將開門嘅時候去排隊都入到去😌其實一直都好想試大盤雞,但係香港都冇乜新疆菜,難得嚟到西環就諗住試吓,由於我接受唔到羊嘅騷味,我喺入門口之前就已經同朋友講我淨係食雞,入到去之後唔覺得有羊嘅味道但係好重嘅孜然味同烤肉味。坐低我哋就嗌左一個大盤雞,一碟羊肉串(我朋友要嘅),同一個原味酸奶(幾一般,如果唔係特別鍾意酸奶嘅可以唔使試)。大盤雞好好食而且好大盤😂😂 我哋食咗一半之後佢就上咗一碟寬面俾我哋倒落去,個面佔咗啲辣嘅汁之後非常入味,跟住我哋開始後悔一開始食咗太多佢入面嘅薯仔。羊肉串實在係重點,作為一個唔食羊嘅人,竟然比佢嘅香味吸引咗,所以我決定試少少,點左好多佢隔離嘅孜然,最後發現佢完全吾騷只有烤肉嘅香味,最後我食咗一半❤️❤️❤️ 唯一嘅缺點就係太少,9X 得兩串。

大盤雞

羊肉串

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
大盤雞
  • 大盘鸡