2022-05-19
冇得去日本,唯有食日本餐止止癢。呢間聽聞咗好耐,第一次食,最驚為天人就係佢啲丼飯餸多過飯,花錦魚生丼比我想像中有誠意好多,一般日本餐廳嘅雜錦只會比cheap嘢,呢間竟然有三文魚子,有蟹肉,成本價好高喎,我哋鍾意食三文魚,二重親子丼有生有熟,份量都幾大,最好share嚟食,太飽會食唔到其他嘢。我亦都好欣賞呢度嘅小食,試咗個蟹膏豆腐,喺出面好難食到呢種口感同味道嘅食物,感覺新鮮,如果嫌海膽太貴,我覺得呢個蟹膏豆腐都會比到你有食海膽嘅感覺。如果平時食開帆立貝刺身,磯燒帆立貝都係一個新鮮嘅選擇,另外叫咗啲刺身分別係深海池魚同埋伊佐木,都非常新鮮,建議大家到時問一下侍應當日供應,確保可以食到全場最新鮮嘅刺身。左口魚邊壽司超好食,味道同個口感好驚喜,唔係一般刺身壽司嘅口感,鍾意食濃味嘢嘅人會鍾意嘅。小貼士,記得要訂位,今日係星期四,晚上7點座無虛席,呢個人流絕對反映到呢度食物嘅水準。見到啲下午套餐都只係$98 ,有機會真係要過嚟試吓!